Cel mai eficient truc împotriva stresului. Ce trebuie să faci pentru a-ți calma organismul?

Cel mai eficient truc împotriva stresului

Există momente din zi în care ne simțim obosiți, iar situațiile stresante își pun atât de mult amprenta asupra noastră, încât suntem de multe ori pe punctul de a ceda. Volumul mare de muncă sau responsabilitățile multiple pot duce la apariția acestor momente delicate, iar pentru a le evita, există un truc foarte simplu care are cele mai bune efecte împotriva stresului.

Pentru că totul se desfășoară într-un ritm alert, o mulțime de persoane ajung să aibă de suferit de pe urma stresului, asociat de foarte multe ori cu o mulțime de afecțiuni grave. Pentru că acest fenomen s-a extins foarte mult în ultima perioadă, cercetătorii au încercat să găsească cele mai eficiente metode pentru reducerea stresului.

Cel mai eficient truc împotriva stresului

Chiar dacă poate părea banal, respirația este cel mai eficient truc împotriva stresului. Studiile au arătat că în momentul în care organismul se confruntă cu un nivel de stres ridicat, situația poate fi ținută sub control prin folosirea unei tehnici de respirație. Stephen Elliott este cea care a vorbit despre metoda numită  “respirația coerentă”, potrivit independent.co.uk.

După ce a studiat mai multe forme de yoga predate în China sau India, Stephen Elliott a descoperit ce înseamnă  “respirația coerentă” și cum poate fi benefic acest proces pentru sănătatea mintală. Această tehnică se concentrează pe conștientizarea modului în care inspirăm și expirăm, iar pentru reducerea stresului, specialista recomandă un proces cât mai lent, mai exact un număr de cinci respirații pe minut.

“Concluzia este că atunci când nu respirăm bine, nu ne simțim bine fizic sau mental”, a spus Stephen Elliott.

Tehnica respirației coerente implică o respirație profundă, într-un ritm mai lent și care poate duce la scăderea tensiunii arteriale, eliminarea stresului și anxietății. Acest lucru se întâmplă pentru că în momentul în care respirăm profund, creierul primește o cantitate mai mare de aer, stimulează sistemul nervos parasimpatic și produce o stare de liniște și de calm la nivelul organismului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ceaiul minune care normalizează tensiunea arterială! Consumă-l dimineața în loc de cafea și vei slăbi mai repede

Dieta care previne bolile de inimă și care te ajută să slăbești într-un timp record. Cum funcționează?

Infecția care poate dubla riscul de a dezvolta cancer ovarian. Specialiștii atrag atenția asupra acestei afecțiuni

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate