Cel mai avansat RMN a ajuns în România. Cum arată și ce investigații pot fi efectuate cu ajutorul acestuia?

Cel mai avansat RMN a ajuns în România

Cel mai avansat RMN  a ajuns în România. Este vorba despre cea mai nouă generație RMN 3T, un aparat care oferă imagini de o calitate excepțională și foarte omogene. Cu ajutorul acestuia pot fi realizate investigații complexe pentru orice tip de patologie. 

Cel mai avansat RMN a ajuns în România. Cum arată și ce investigații pot fi efectuate cu ajutorul acestuia?

Cel mai avansat RMN se numește “SIEMENS Magnetom Vida 3T” și este dotat cu antene și softuri speciale care fac posibilă efectuarea investigațiilor complexe care cuprind zona cranio-cerebrală, abdominală, pelvină, musculo-scheletală, mamară, cardiacă, pediatrică, whole body, coloana vertebrală și prostata.

Pe lângă faptul că acest RMN permite realizarea unor investigații complexe, aparatul este dotat cu sistemul BioMatrix, o tehnologie care îi permite să se adapteze anatomiei și fiziologiei fiecărui pacient. Astfel, examinarea se poate face cu o mai mare ușurință chiar și în regiunile dificile precum cap sau gât, coloană vertebrală sau abdomen. Dacă până acum pacientul era nevoit să stea nemișcat toată durata investigației, noul aparat poate elimina micile mișcări, oferind imagini de cea mai înaltă calitate prin scanările precise cu magneți Bio Matrix Tuners.

Un alt beneficiu al acestui aparat este acela că reduce cu până la 30% din durata investigațiilor, dar fără să afecteze calitatea imaginilor. În plus, pacienții au parte de un confort sporit, în special cei claustrofobi, având în vedere că diametru tubului cilindric este de 70 de cm, mai mare decât la aparatele clasice.

Acest RMN le oferă medicilor și posibilitatea de a examina pacienți supraponderali de până la 200 kg. Cel mai avansat RMN 3 Tesla din țară se află în cea mai nouă clinică Donna Medical Center. În timp ce prima clinică și-a propus să ofere un diagnostic pentru patologia mamară și ginecologică, misiunea celei de-a doua clinici Donna Medical Center este de a oferi investigații de calitate, cuprinzând specialități ca: Alergologie, Cardiologie, Chirurgie, Dermatologie, Diabet și boli de nutriție, Endocrinologie, Medicină Internă, Obsetrică-Ginecologie, Oncologie, Radiologie și Imagistică.

Citește și:

Infecţia cu virus hepatitic C, o importantă problemă de sănătate publică la nivel global – Testare gratuită pentru hepatita C

Al doilea pacient din lume vindecat de HIV. Ce tratament a funcționat în cazul bărbatului?

Apa băută dimineața, secretul sănătății?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate