Apa băută dimineața, secretul sănătății?

Apa bauta dimineata contribuie la mentinerea sanatatii

Să bei apă este unul dintre cele mai simple moduri de a avea grijă de organismul tău. Mai mult, apa băută dimineața, pe stomacul gol, este cea mai ușoară modalitate de a te revigora instantaneu. 

Apa băută dimineața este unul dintre secretele sănătății? Această întrebare a apărut în urma unui studiu legat de ritualurile matinale ale japonezilor. Recunoscuți pentru siluetele filiforme și longevitate, se pare că aceștia au, printre numeroase alte obiceiuri alimentare, și unul legat de apă. Imediat după ce se trezesc, înainte de spălatul pe dinți, beau pe stomacul gol un pahar de apă la temperatura camerei. Abia după 45 de minute servesc micul dejun. Dacă nu ai un stomac sensibil, poți adăuga și câteva picături de zeamă de lămâie energizantă.

De ce apa băută dimineața?

După câteva ore în care a fost privat de hidratare, organismul are nevoie de un impuls pentru a funcționa optim. De regulă, acest impuls pe care i-l oferim organismului ia forma cafelei sau a micului dejun. Dar, surprinzător, nu sunt cele mai recomandate opțiuni. Cea mai bună variantă de a-ți începe dimineața este să bei un pahar cu apă înainte de orice altceva. Întrucât organismul este format în proporție de aproximativ 60% apă, aceasta este, de fapt, singura 'poțiune magică' de care are cu adevărat nevoie.

Un duș intern

Așa am putea compara consumul de apă pe stomacul gol: cu un duș revigorant oferit organelor.

  • Bea apă dimineața, la prima oră, și vei  avea parte de un metabolism care funcționează la parametri optimi.
  • În plus, dacă ai o viață extrem de activă, și cantitatea de apă ar trebui să fie mai mare.
  • Și tot la capitolul consumului eficient de apă este și următoarea regulă: nu mai bea apă în timpul mesei. Apa pe care o consumi înainte și după masă este suficientă pentru formarea sucurilor gastrice necesare digestiei.

Foto: Shutterstock

Vezi și:

Cum bei corect apă pe parcursul zilei?

Simptome care arată că nu bei suficientă apă

Ce ți se poate întâmpla dacă bei prea multă apă

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate