Ce vor femeile într-o relație intimă profundă

Conținerea spațiului intim al femeii

Aceasta este a doua calitate căutată de o femeie într-o relație intimă profundă. Ea este la fel de importantă precum prima.

Este foarte posibil ca majoritatea bărbaților să nu aibă un reper de la tați, bunici sau alte figuri masculine în prezența cărora s-au dezvoltat. Despre importanța și nevoia și utilitatea conținerii spațiului intim al femeii nu se vorbește atât de mult.

Și, fiindcă lucrurile nu sunt simple, nici femeilor nu li se spune să aibă grijă de propria intimitate. Din contră, li se spune sau li se arată prin exemple, să „lase' de la ele, să pună pe primul loc soțul, copiii, familia. Cumva chiar să se sacrifice când vine vorba de propriile dorințe, nevoi, visuri, aspirații. De aici avem multe femei în relații în care fie nu sunt împlinite, fie chiar suferă în tăcere știind de la mamele, bunicile sau persoanele din jur că așa este mersul lucrurilor.

Nimic mai neinspirat în majoritatea cazurilor (excepție o fac situațiile limită sau criză, în care nu există altă soluție decât sacrificiul; dar aceste situații chiar sunt excepții, așa cum spuneam).

Revenind la calitatea masculină, este important să se înțeleagă faptul că un bărbat își ajută femeia să își protejeze energia feminină conținându-i spațiul în care ea poate să se exprime natural.

Energia feminină armonioasă este aceea care sprijină, hrănește (la propriu sau la figurat), inspiră, vindecă, dă viață, răsfață, relaxează, binedispune, încarcă cu energie, stârnește emoții care să deschidă inima și sufletul unui bărbat, încurajează, susține, ajută, sfătuiește, oferă companie de suflet, este empatică și crează o legătură armonioasă și profundă în relație și în familie sau chiar societate. Femininul (arhetipal) este liantul în relație și în societate, iar masculinul (arhetipal) este cuceritoroul de noi teritorii, victorii sau realizări și protectorul în plan fizic.

Femeia, sau persoana care se identifică cu rolul feminin, este din aceste motive și leaderul spiritual al relației. Mulțumită acestei naturi sensibile, fragile, purtătoare de viață la propriu și la figurat, este mult mai apropiată de spirit și rolul acesta îl îndeplinește ea în cuplu.

De aceea este important ca bărbatul să îi conțină spațiul intim femeii. Prin asta mă refer la emoțiile și trăirile ei.

Atunci când femeia are spațiul intim să proceseze emoțiile și să fie vulnerabilă cu adevărat în prezența partenerului ei, atunci când el o asigură că va fi acolo pentru ea indiferent ce va vedea înăuntrul ei, că nu o va lăsa la greu, ea se poate deschide în rolul ei feminin. Și-l poate îndeplini natural și armonios.

Dinamica aceasta de deschidere a femeii, așa cum spuneam și în articolul anterior, se întâmplă atât la nivel fizic cât și la nivel emoțional. Un bărbat nu va reuși să aibă interacțiune intimă cu adevărat profundă și frumoasă cu o femeie dacă ea nu are încredere în el și dacă nu simte că se poate încredința lui, chiar și doar în acele momente scurte.

De aceea femeile caută un bărbat care să le înțeleagă și să le conțină spațiul intim (emoțiile și vulnerabilitățile lor). Nicidecum ca să împovăreze un bărbat, ci ca să își poată manifesta esența feminină profundă.

Mulți bărbați nu înțeleg rostul conținerii spațiului intim, dacă aud vreodată despre această noțiune. Mulți se tem în sinea lor că vor avea alături o femeie instabilă, care se agață de ei, care îi va încărca cu problemele sale în loc să le fie alături.

Dacă femeia învață să se „prindă' singură în acele momente dificile sau vulnerabile, indiferent ce se întâmplă cu partenerul ei, lucru pe care îl discutam în articolul anterior, atunci ambii parteneri pot fi liniștiți că lucrurile de fapt își urmează dinamica naturală și că aceasta este calea spre armonie.

O femeie nu devine o povară pentru un bărbat, ci poate trăi emoțiile și le poate transmite și celorlalți în mod armonios,

Un bărbat nu devine o povară pentru o femeie, ci își poate crea și urma drumul propriu în viață și îi poate proteja pe cei apropiați lui în mod armonios.

În concluzie

Ne-am aștepta, poate, ca aceste detalii să fie mai concentrate pe sexualitatea fizică. Deși cu siguranță sunt aspecte care țin de priceperea la nivel fizic, atingere, răbdare, intensitate, durată, frecvență, forme ale corpului și poziții potrivite pentru fiecare, preferințe sexuale și îndeplinirea lor fără să se neglijeze preferințele proprii… profunzimea vine însă din înțelegerea naturii masculinului și femininului. Nu ca stereotipuri ci ca arhetipuri.

Sexul fizic poate fi făcut oricând, și poate fi îmbunătățit oricând, dar calitatea lui cea mai profundă depinde de fapt de nivelul de maturitate și centrare al fiecărui partener în rolul asumat: feminin sau masculin. Și de stabilitatea proprie în forul interior.

Sexul poate fi un moment intim frumos, sau chiar excepțional, atunci când lucrurile sunt așezate în înteriorul psihologic și emoțional al fiecăruia din noi.

Deci când femeia care se încredințează în mod armonios, citește aici, și când bărbatul poate să stabilească direcția și poate să conțină spațiul intim.

Autor: Liana Buzea, sexological bodyworker

Sursa foto: 123rf

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex