Ce sunt varicele și care sunt factorii de risc care favorizează apariția acestora? Medicul Toni Feodor: „Cei care nu stau pe scaun, nu fac varice”


În zilele noastre, o mulțime de femei se confruntă cu problema varicelor, care nu doar că sunt inestetice, dar în timp, situația se poate înrăutăți și poate degenera în boli mai grave. În cadrul emisiunii „Lifestyle sănătos', a revistei Avantaje, a fost invitat dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, care a explicat pe larg, ce sunt varicele, dar și cum se tratează.

Specialistul a spus, de asemenea, și care sunt factorii de risc care favorizează apariția acestei probleme.

Ce sunt varicele și care sunt factorii de risc care favorizează apariția acestora?

În plus, acesta a precizat că există anumite țări în care prevalența acestei boli este foarte mică, datorită faptului că sedentarismul lipsește din viața oamenilor.

„Varicele reprezintă doar un semn al unui context patologic, iar această denumire de boală venoasă cronică include mai multe semne și simptome, în care practic venele nu funcționează normal. Masajul dacă este foarte important, dacă este de relaxare ne ajută foarte mult, dacă este masaj anticelulitic, acela este dur, intenționează să fragmenteze acel lobul de grăsime, acela nu este un masaj benefic pentru circulație, dar nu venoasă, ci limfatică. Boala are predispoziție genetică.

Studiile făcute în Papua Noua Guinee au demonstrat că varicele sunt aproape inexistente. Doar 1% din populație suferă de varice, în țara noastră prevalența este de 25%, deci o diferență foarte mare. Ei nu consumă foarte multă carne, ei consumă foarte multe fructe, legume, ei nu au sedentarism, adică nu stau pe scaun.

Se pare că cei care nu stau pe scaun, nu fac varice. (…) Sarcina este un factor de risc. Obozitatea în sine nu constituie în factor de risc de progresie rapidă către leziuni avansate, către ulcer,' a explicat  dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală pentru revista Avantaje.

Pentru a afla mai multe detalii, urmărește materialul video de mai sus!

Foto: shutterstock.com, captură video

Mihaela Tudor

Citește și:

Care este cauza reală a apariției cancerului pancreatic și cum poate fi prevenit? Explicația medicului Christoph Zielinski este halucinantă

Cum poate fi depistat la timp cancerul și cum se poate vindeca? Celebrul medic oncolog Christoph Zielinski a dat explicații surprinzătoare

Ce nu știai despre organele genitale masculine! Medicul ginecolog George Vasilescu: „Testiculele funcționează la o temperatură cu două grade mai mică decât cea a corpului'

Poluarea electromagnetică afectează fertilitatea! Medicul ginecolog George Vasilescu ne avertizează: „Nu trebuie să ținem telefonul în buzunar'

Dr. TONI FEODOR, medic primar chirurgie generală, ne spune totul despre tratarea cu succes a varicelor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos