Ce se întâmplă în organismul tău dacă renunţi la pâine?

Persoanele care își doresc să slăbească evită să mănânce carbohidrați, mai ales pâine, atunci când țin o dietă. Cu toate acestea, pâinea este un aliment de bază, care nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică, deoarece conține o mulțime de nutrieți care dau energie organismului.

Ce proprietăți nutritive are pâinea

Pâinea este bogată în glucide complexe, proteine vegetale, dar este săracă în lipide, astfel acest aliment ne permite să corectăm dezechilibrele alimentare. O felie de pâine albă are 75 de calorii, iar o felie de pâine neagră, completă sau cu cereale nu depăşeşte 60 – 65 de calorii, potrivit adevarul.ro. Cea mai sănătoasă este pâine din cereale integrale, care este făcută dintr-un amestec de tărâţe de grâu, orz şi secară și este bogată şi vitamine.

În plus, pâinea integrală conține multe elemente nutritive, mai ales dintr-un amestec de tărâţe de grâu, orz şi secară. Pâinea din grâu integral este făcută din făină care conţine trei tipuri de fibre. Aceasta este o sursă de carbohidraţi buni, proteine, fier, vitamina E, riboflavina şi niacină. Seminţele integrale sunt o bună sursă de fier, magneziu şi vitamina B, de asemenea sunt esenţiale pentru menţinerea unui nivel optim de energie în organism.

Mai mult, pâinea de secară se găseşte de obicei în variante combinate, cu făină de grau integral sau cu tărâţe. Are un gust mult mai bun comparativ cu pâinea albă, este mai bogată în fibre decât pâinea din grâu şi este foarte săţioasă. Este indicată pentru bolnavii de diabet zaharat incipient sau pentru cei care suferă de afecţiuni cardiovasculare, deoarece creşte lent glicemia şi conţine o cantitate mare de magneziu.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă renunţi la pâine

Dacă vei renunța brusc la pâine, vei observa că începi să ai mai puține pofte. Carbohidraţii rafinaţi conduc la creşterea necontrolată a cantităţii de zahăr din sânge, iar apoi aceasta scade brusc şi dramatic. Acest proces ctivează centrii dependenţei din creier, iar așa apar poftele. Pentru a preveni această situație, consumă semințe integrale, pentru că acestea sunt bogate în fibre.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

4 alimente care te ajută să te lași de fumat

Pastele care funcționează ca un bypass natural. Cum te protejează de infarctul miocardic?

Zeama de la murături, o minune pentru sănătate! Întărește organismul slăbit și încetinește procesul de îmbătrânire

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate