Pastele care funcționează ca un bypass natural. Cum te protejează de infarctul miocardic?

Nu este deloc dificil să te îndrăgostești de gustul pastelor, mai ales dacă acestea sunt combinate cu un sos aromat și plin de savoare. Pe lângă faptul că ne încântă simțurile, cercetătorii au descoperit că un anumit sortiment de paste are capacitatea de a preveni apariția infarctului miocardic, funcționând ca un bypass natural.

Cercetătorii italieni au studiat pastele, felul de mâncare pentru care sunt celebrii în întreaga lume, iar descoperirile lor sunt cât se poate de interesante.

Cum te protejează pastele de infarctul miocardic?

Mai exact, în Italia există un sortiment de paste obținute dintr-un amestec de grâu dur și făină de orz, care conține o cantitate mare de beta-glucan. Beta-glucanul este un compus ce previne infarctul miocardic și ajută la o mai bună funcționare a inimii. Acesta stimulează formarea de noi vase de sânge, ceea ce face ca el să funcționeze ca un  bypass natural. În plus, beta-glucanul este de mare ajutor în lupta împotriva colesterolului, care odată depus pe vasele de sânge poate duce la apariția aterosclerozei sau accidentului vascular.

Oamenii de știință au studiat organismul șoarecilor pentru a observa ce efecte produc pastele la nivelul inimii. Astfel, aceștia au descoperit că pastele din grâu dur și făină de orz ajută inima să funcționeze chiar și atunci când există probleme de sănătate grave, ceea ce îi face pe cercetători să considere că această ipoteză se aplică și în cazul oamenilor.

“Este prima dată când bypass-ul natural este promovat printr-un aliment funcțional, cum ar fi beta-glucanul din orz”, a spus managerul de cercetare Vincenzo Lionetti, potrivit ansa.it.

Având ca punct de plecare aceste descoperiri, oamenii de știință încurajează consumul acestui tip de paste, însă în combinație cu sosuri sănătoase, fără un conținut ridicat de grăsimi.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Zeama de la murături, o minune pentru sănătate! Întărește organismul slăbit și încetinește procesul de îmbătrânire

Ai și tu aceste simptome? Riscul să suferi de cancer ovarian este foarte mare

Remediul natural care regenerează articulaţiile genunchilor și îți redă mobilitatea într-un timp foarte scurt

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate