Cistita, spaima femeilor

CISTITA

Aproape că nu există femeie care să nu fi suferit, la un moment dat, de o inflamație a mucoasei din interiorul vezicii. Aceasta este cistita, spaima femeilor. E însoțită de dureri supărătoare și surde. Disconfortul aduce după sine nervozitate, nelinișite și lipsă de concentrare.

Ce este cistita?

Intâlnită mai des la femei, cistita reprezintă o inflamație a mucoasei din interiorul vezicii urinare cauzatăîn general, de pătrunderea bacteriilor prin uretrăAceastăînsă, nu trebuie confundată cu răceala la ovare, cele două fiind diferite. Cistita trebuie tratată de la primele semne ale apariției, deoarece infecția se poate extinde la rinichi, iar acest lucru va conduce la o mare probleme de sănătate

Tipuri de cistită și cauzele lor

Conform studiilor, una din două femei a trecut printr-un episod de cistită de-a lungul vieții. Și asta din cauza anatomiei femeii: uretra prin care iese urina este mult mai scurtă decât a bărbaților, are doar 3 cm, iar orificiul este aproape de anus. Astfel, microbii din zona fecală pot coloniza ușor zona.

Cistita cuprinde două categorii: bacteriană și nebacteriană.

Cistita bacteriană
Este forma cel mai des întâlnităapărută din infecția tractului urinar cu o bacterie din afară corpului care intră în sistemul urinar prin uretră și începe să se multiplice. Conform unor studii, bacteria care stă la baza apariției acestui tip de cistitaîn 80% din cazuri, este Escherichia coli (E. coli). Din păcate este o bacterie care se sterilizează foarte greu, astfel, riscul de recidivă ete foarte mare. 
Cistita nebacteriana
1. Cistita interstițială
Factorii care determină apariția cistitei interstițiale sunt moștenirea genetică, o infecție în organism sau o reacție autoimună.
2. Cistita provocată de medicamente
Anumite medicamente, în special cele pentru chimioterapie, pot provoca inflamații la nivelul vezicii urinare, care duc la apariția infecțiilor tractului urinar.
 

Care sunt simptomele cistitei?

Cistita nu este o afecțiune pe care trebuie  o neglijămci necesită un consult medical încă de la primele semne. Cele mai întâlnite și evidente simptome ale cistitei sunt:
– nevoie frecventă de a urinaînsoțită de dureri și usturimi
cantități mici de urină eliminată împreună cu un miros neplăcut
-dureri de spate
-dureri suprapubiene
-dureri în timpul actului sexual
De asemenea, cistita vine însoțită de febră și de o stare generală proastă

Merișorul, un adjuvant în tratarea cistitei

Cistita, netratată corespunzător recidivează în cele mai multe cazuri. Ceaiul de merișor este un antiseptic puternic și eficient împotriva infecțiilor urinare. Merișorul acționează ca un sterilizator pentru căile urinare luptând împotriva bacteriilor. Merișorul este un antibiotic, antimicrobian și antiinflamator natural, recunoscut de medici, care-l recomandă ca un adjuvant în tratarea cistitei.

merisor

Bianca Olteanu

Foto: 123rf

Citește și:

Arborele miraculos Ginkgo biloba: extraordinarele povești ale unui arbore de la începutul lumii

Cum renunți la fumat. Trucuri care s-au dovedit eficiente pentru Camilla Parker Bowles

Ai o zi proastă? Iată ce trebuie să faci… să-ți fie bine

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate