Ce se întâmplă dacă înoți în piscină imediat după ce ai aplicat loțiunea cu factor de protecție solară

Aplicarea loțiunii cu factor de protecție solară reprezintă un ritual esențial atunci când mergem la plajă. Specialiștii sunt de părere că există situații în care această loțiune se poate transforma într-un compus toxic pentru organism, crescând riscul de a dezvolta diverse forme de cancer.

Specialiștii ne recomandă să nu ne expunem la soare fără să ne protejăm pielea, asta dacă vrem să evităm apariția arsurilor solare. Cu toate acestea, testele au arătat că loțiunile cu factor de protecție solară au efecte nocive asupra pielii, mai ales atunci când substanțele din care sunt formate intră în contact cu apa din piscină.

Ce se întâmplă dacă înoți în piscină imediat după ce ai aplicat loțiunea cu factor de protecție solară?

Loțiunile cu factor de protecție solară conțin o substanță care atunci când intră în contact cu clorul din piscină se transformă într-un compus toxic. Avobenzona este considerată ca fiind substanța folosită în mod frecvent pentru fabricarea cremelor de protecție solară și asta pentru că are capacitatea de a absorbi lumina soarelui, prevenind astfel deteriorarea pielii. Oamenii de știință ruși au făcut mai multe teste și au descoperit că aceasta reacționează cu clorul existent în apa din piscină și poate duce la apariția cancerului de piele, potrivit dailymail.co.uk.

Această substanță nu este folosită doar în loțiunile cu factor de protecție solară, ci și în foarte multe produse cosmetice, în special creme și balsamuri de buze. Dermatologii avertizează cu privire la efectele adeverse pe care le pot avea aceste loțiuni cu factor de protecție solară, însă nu încurajează expunerea la soare fără aplicarea acestora pe suprafața pielii.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Insolația, principala problemă a sezonului cald. Uite cum poți evita apariția acesteia

Este sau nu nociv pentru organism să consumăm alimente prăjite în ulei de măsline?

Semnele care îți arată că sistemul digestiv nu funcționează așa cum trebuie

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate