Ce se întâmplă cu sufletele copiilor avortați

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu sufletele copiilor care nu au apucat să se nască? Fie că acest lucru s-a produs din vina părinților, fie că s-a produs independent de voia părinților, cert este că aceste suflete nevinovate urmează o anumită cale.

ce se intampla cu sufletele copiilor avortati

Site-ul doxologia.rol.ro, care citează lucrarea „Ne vorbește Părintele Cleopa Ilie', ne oferă câteva lămuriri referitoare la acest aspect. Este important de reținut faptul că Dumnezeu nu pedepsește ființele nevinovate, așa încât aceste suflete își vor găsi calea spre lumină.

Care sunt canoanele pe care biserica le dă părinților de copii trecuți în neființă

Părinții lor, în schimb, vor trebui să se spovedească, iar duhovnicul le va da canon, indiferent dacă pruncii au murit din vina părinților sau independent de voința lor. De obicei, în aceste situații, canoanele constau în respectarea postului, creșterea unui copil sărac, vizitarea unui loc sfânt etc.

Evident, canoanele pentru părinții care și-au ucis pruncii vor fi mult mai aspre.

Citește și Spirite înregistrate în timpul unei exorcizări

Ce se întâmplă cu sufletele copiilor avortați sau care au murit fără a primi botezul

În Cateheza a III-a, capitolul 10, Sfântul Chiril al Ierusalimului afirmă: Dacă cineva nu primește botezul, nu se mântuiește, afară numai de mucenici…' De asemenea, Sinodul VI Ecumenic, în canonul 83, spune: Cei morți nu pot fi nici botezați, nici împărtășiți.'

Așadar, copiii avortați, indiferent de motivul pentru care au fost avortați, și cei care au murit înainte de a fi botezați nu mai pot fi botezați după moarte și nici pomeniți la biserică întrucât nu au primit un nume.

În capitolul 153 al Pravilei lui Matei Basarab, se menționează următorul lucru despre copiii nebotezați: Iar câți coconi ai creștinilor sau păgânilor mor nebotezați, aceia nu merg nici în împărăția cerurilor, nici în muncă, ci numai la loc luminos.'

Copiii avortați, rânduiți la fericirea naturală a existenței

E bine de știut că Dumnezeu nu-i pedepsește pe copiii care mor nebotezați. Deși acești copilași nu au putut servi scopului pentru care au fost zămisliți de Creator, Acesta îi fericește pentru existența lor. Astfel, pruncii morți vor fi rânduiți la fericirea naturală a existenței.

Acum că am aflat ce se întâmplă cu sufletele copiilor avortați sau ale celor care au murit înainte de a fi botezați, putem concluziona că, deși aceștia nu se consideră a fi membri ai bisericii lui Hristos, fiind lipsiți de Taina Sfântului Botez, totuși sufletele lor nevinovate merg către lumină.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate