EXCLUSIV AVANTAJE: Dr. Octav Ginghină spune ce se întâmplă cu pacienții oncologici în timpul pandemiei de coronavirus

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Florentina Mușat, redactor-șef revista Avantaje, l-a avut luni, 13 aprilie, alături pe Conf. Univ. Dr. Octav Ginghină, chirurg oncolog, ultraspecializat în chirurgia hepato-bilio-pancreatică, pentru a vorbi despre situația pacienților care suferă de cancer în perioada epidemiei de coronavirus.

 Dr. Octav Ginghină spune ce se întâmplă cu pacienții oncologici în timpul pandemiei de coronavirus

„Este un moment extrem de dificil. În clipa aceasta, după cum bine știți, intervențiile chirurgicale oncologice, cele care pot fi amânate, sunt amânate.

Ceea ce face ca un număr important de pacienți oncologici să stea în așteptare. Eu încerc să privesc cu optimism atât cât se poate această situație. (…)

Trebuie să o luăm cu pași mărunți și deocamdată să ne propunem să fim sănătoși cu toții, să depășim această perioadă sănătoși și cu bine.

Asta înseamnă că pacienții care au probleme urgente ar trebui să se adreseze cât mai rapid unui spital, iar cei care au, din păcate, formațiuni tumorale sau o patologie oncologică trebuie să discute cu chirurgul oncolog, cu oncologul curant și să vadă cum putem prioritiza sau cum putem rezolva această afecțiune.

Partea bună este că acum este Săptămâna Mare, urmează Paștele, de aceea cred că ar fi fost un număr redus de intervenții chirurgicale și e normal în această perioadă, dar cu siguranță va urma o perioadă extrem de aglomerată în clipa în care vom avea din nou permisiunea de a face intervenții chirurgicale în această sferă. Deci lucrurile sunt în această clipă între două ape.”

Dr. Octav Ginghină: „Tratamentele chimioterapeutice trebuie să continue”

„Tratamentele chimioterapeutice trebuie să continue. (…) Pacienții care fac chimioterapie și radioterapie sunt automat pacienți care au niște tare.

Cum bine se știe, virusul COVID-19 are o tendință de a evolua mult mai rău, de a da forme severe la pacienții tarați și atunci sigur că există un risc crescut pentru acești pacienți. (…)

Fiecare situație trebuie adaptată la fiecare pacient.”

COVID-19

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Până la momentul redactării acestui material, 1,876,296 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 116,096 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 6,633 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 914 s-au vindecat, iar 318 au decedat.

Foto: Captură YouTube

Citește și:

EXCLUSIV AVANTAJE: Care este diferența dintre gripă și coronavirus la nivelul simptomelor?

EXCLUSIV AVANTAJE: Tratamentul profilactic pentru coronavirus recomandat pentru copii

EXCLUSIV AVANTAJE: Ce ne sfătuiește Dr. Anatol Burlacioc să facem după ce ne-am vindecat de coronavirus?

EXCLUSIV AVANTAJE: Care este tratamentul pentru COVID-19? Dr. Anatol Burlacioc: „Este o schemă dată de medicii din Franța”

Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, în direct la AVANTAJE. De ce nu poate fi testată populația în masă pentru coronavirus?

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate