EXCLUSIV AVANTAJE: Tratamentul profilactic pentru coronavirus recomandat pentru copii
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2020/04/Tratament-profilactic-copii-Dr.-Anatol-Burlacioc.jpg)
Florentina Mușat, redactor-șef revista Avantaje, l-a avut alături pe domnul Dr. Anatol Burlacioc, medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, unul dintre medicii infectați cu coronavirus de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan” din Suceava.
Medicul Anatol Burlacioc a experimentat primele simptome ale bolii pe 21 martie, iar analizele a reușit să le facă abia joi, 26 martie.
„O schemă foarte bună de tratament, din ce am aflat și citit, este cu AZITROMICINĂ sau KLACID, deci un macrolid, asociat cu ZINC și cu acea clorochină, deci PLAQUENIL.
Aceasta este o schemă dată de medicii din Franța și care, se pare, combate toate aspectele și felurile în care atacă virusul organismul.
O dată prin aceste macrolide se pare că distruge celula infectată, (…) iar Plaquenilul se pare că ameliorează acea inflamație care apare în zona de schimb între vasul sangvin pulmonar și alveola pulmonară. Deci ameliorează simptomele respiratorii.”
EXCLUSIV AVANTAJE: Tratamentul profilactic pentru coronavirus recomandat pentru copii
„Din păcate, Paquenilul a dispărut de vreo lună, cred, poate și mai mult, din farmacii. Cine a avut informații și a luat din timp a beneficiat de efectele lui.
În ultima perioadă, am înțeles că a fost luat din farmacii și dus în spitale. În momentul în care eu mi-am primit tratamentul, nu mai era Plaquenil în spital. Am colegi care s-au prezentat și care nu au primit niciun fel de tratament.
(…)
Persoanele care iau Plaquenil au șanse să treacă peste boală mai ușor. Acea insuficiență respiratorie la cei care iau Plaquenil este într-o formă foarte ușoară sau aproape insesizabilă.
Copiii mei au luat câteva zile de Plaquenil, prin bunăvoința unui prieten, și n-au avut niciun simptom de boală.
(…)
Ne-au recomandat două pastile în prima zi și în următoarele două zile câte una. 4 pastile luate în trei zile.
Așa, la profilaxie. Nu recomand tuturor, dar așa a recomandat o colegă care a făcut acest tratament pentru copiii săi, o colegă medic la Boli Infecțioase.”
Dr. Anatol Burlacioc a urmat un tratament cu CALETRA
„Tratamentul care mi-a fost livrat a constat într-un singur fel de pastile. Un altfel de tratament, din câte am înțeles, nu mai era disponibil în spital.
Iar pastilele mi-au fost livrate abia după două zile prin amabilitatea unei asistente. Pastilele erau CALETRA, un antiviral care este folosit în tratamentul SIDA.”