Cum să mergi pe tocuri fără să te doară picioarele

tocuri

Dacă nu porţi tocuri prea des din cauza durerilor şi a bătăturilor, este timpul să înveţi câteva trucuri ce te vor ajuta să rămâi „în picioare'! Nu este nevoie să fii nici fotomodel şi nici să ai o experienţă îndelungată pe tocuri ca să reuşeşti această performanţă, ci doar să fii atentă la anumite lucruri:

tocuri

Fii atentă la mărimea pantofilor

Nu cumpăra pantofi mai mici sau mai mari. Picioarele trebuie să stea confortabil, chiar de la început. Aşa că „îi cumpăr, deşi mă strâng, pentru că se lasă' nu este neapărat o atitudine potrivită. Dacă oasele piciorului stau cât de puţin încordate, durerea va apărea şi mai repede.

Pantofii cu platformă, cei mai confortabili: mit sau realitate?

Pantofii cu platformă nu sunt neapărat mai confortabili. Deşi piciorul stă mai relaxat în primă fază, secretul este de fapt flexibilitatea tălpii. Cu cât talpa este mai flexibilă, cu atât pantofii sunt mai confortabili.

Cât de important este tocul

Fii atentă mai degrabă la locul în care este poziţionat tocul, nu la forma lui. Ideal este ca el să fie cât mai central plasat, sub gleznă. Dacă este prea apropiat de extremitate, piciorul se va dezechilibra. De asemenea, tocurile mai late sunt mai uşor de suportat, pentru că susţin mai bine greutatea corpului.

Materialul, un aspect esenţial

Cumpără-ţi pantofi din materiale cât mai moi şi de calitate. Pantofii din materiale rigide nu se vor mula deloc după forma piciorului tău şi atunci va exercita presiune asupra lui. Spre exemplu, poţi încerca pantofii cu toc de la Otter, dacă vrei să mergi la sigur la capitolul materiale.

Pauzele lungi şi dese, cheia marilor drumuri pe tocuri

Fă pauze cât mai dese şi încearcă să îţi masezi, pur şi simplu, piciorul. Pentru că picioarele tale au nevoie de relaxare chiar şi după o oră după ce le-ai ţinut într-o poziţie ce este, teoretic, nefirească pentru ele.

Foloseşte branţuri pentru pantofi cu toc

Dacă nu dă nimic roade, atunci o altă soluţie ar fi branţurile pentru pantofii cu toc, ce oferă o mai mare susţinere piciorului, astfel încât să nu oboseşti prea repede. Încearcă să le foloseşti şi să respecți sfaturile anterior menţionate şi vei vedea că o zi întreagă pe tocuri nu va mai fi o aventură!

Foto: Nickolya/dollarphotoclub.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda