Ce se întâmplă atunci când preotul îți citește Moliftele Sfântului Vasile?

Ce se întâmplă atunci când preotul îți citește Molitfele Sfântului Vasile

Ori de câte ori au probleme, credincioșii își îndreaptă atenția către biserică și cer ajutorul preoților pentru a trece mai ușor peste încercările vieții. 

Ce sunt Molitfele Sfântului Vasile?

Molitfele Sfântului Vasile reprezintă anumite rugăciuni care au puterea de a alunga duhurile rele și pe diavol. Acestea sunt citite doar de către preot și asta după o lungă pregătire. Molitfele Sfântului Vasile sunt citite doar celor care sunt posedați de forțele răului, de duhuri necurate și din această cauză au un comportament total neobișnuit. Preoții sunt de părere că aceste rugăciuni trebuie citite doar în cazuri excepționale, iar atunci când ele sunt rostite unor persoane care nu au nevoie de ele, acestea pot face mai mult rău decât bine, potrivit biserica-sfantulvasile.ro.

Chiar dacă au o putere foarte mare, Molitfele Sfântului Vasile nu trebuie citite pentru orice problemă minoră.

Ce trebuie să faci înainte ca preotul să îți citească Molitfele Sfântului Vasile?

Înainte de a beneficia de aceste rugăciuni, credincioșii trebuie să treacă printr-o perioadă de pregătire. Mai exact, ei trebuie să țină post, să se spovedească și să se roage o perioadă. În urmă cu ceva timp, Molitfele Sfântului Vasile erau citite în fiecare an, pe 1 ianuarie. După o lungă analiză, biserica a considerat că această perioadă din an nu corespunde cu aceste rugăciuni, motiv pentru care s-a renunțat la această practică.

Molitfele Sfântului Vasile sunt citite, de obicei, în zilele de post sau atunci când este săvârșită Taina Sfântului Maslu.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Pe 1 ianuarie este mare sărbătoare! Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile

Ce este deochiul și cum se manifestă? Practici și descântece care te scapă de stările de rău

Motivul pentru care expresia „a trecut în nefiinţă' este greșită. Preoții au oferit explicația

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate