Ce riști dacă iei antibiotice atunci când ești însărcinată

antibiotice în timpul sarcinii

Perioada sarcinii este una destul de delicată, iar viitoarele mame trebuie să fie atente la o serie de lucruri, asta dacă vor să aducă pe lume un copil perfect sănătos. Medicația din această perioadă trebuie să se facă doar la recomandarea medicului și asta pentru că orice pastilă luată poate avea un efect negativ asupra dezvoltării copilului. 

Răcelile și afecțiunile minore nu le ocolesc pe femei atunci când sunt însărcinate, iar de multe ori acestea sunt puse în situația de a lăsa boala să treacă de la sine. Medicii au tot studiat problema antibioticelor luate în timpul sarcinii și au descoperit că acestea se pot transforma într-un pericol real pentru copil.

Ce riști dacă iei antibiotice în timpul sarcinii?

Luate în timpul sarcinii, antibioticele pot avea mai multe efecte negative. Mamele care iau astfel de pastile riscă să aducă pe lume copii cu diverse malformații, potrivit dailymail.co.uk. În plus, riscul de a naște prematur sau de a avea un copil cu o greutate mult sub limitele normale este foarte ridicat. Chiar dacă oamenii de știință nu sunt de acord cu această ipoteză, testele de laborator au arătat că există doar trei antibiotice care pot fi luate în timpul sarcinii, fără a exista un risc pentru copil.

Infecțiile pulmonare și urinare sunt afecțiuni cu care femeile însărcinate se confruntă adesea, iar medicii sunt de părere că tratarea acestora este foarte importantă, însă trebuie ales un tratament care să nu prezinte un risc ridicat pentru copil.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Părinții sau bunicii tăi au avut cancer? Atenție! Ești în mare pericol

La ce pericole te expui atunci când porți șlapi?

Injecții sau pastile? Ce tratament este mai eficient împotriva bolilor?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate