Ce faci… la trezire, dupa o noapte de betie
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/mu-plugins/rro-admin/assets/img/no-picture.jpg)
Te pregatesti pentru un chef de pomina? Ar fi bine sa ai la indemana si cateva solutii eficiente pentru mahmureala de a doua zi.
Ce faci. Iei intre trei si cinci tablete in ziua dinaintea chefului.
Eficacitate Excelenta. Cinarina are actiune protectoare asupra ficatului, reglandu-i functiile antitoxice. Reduce simptomele indigestiei.
Nota: 5/5
Ce faci. Mergi la o farmacie homeopata (sau orice farmacie din reteaua HelpNet) si cumperi granule nux vomica. Tine cateva sub limba pana se dizolva sau urmeaza instructiunile de administrare care insotesc remediul.
Eficienta Trebuie sa ai rabdare si incredere. Chiar daca nu are efecte spectaculoase, cel putin nu-ti face nici un rau.
Nota: 2/5
Ce faci. Dizolva un plic intr-un pahar cu apa si bea-l chiar inainte de inceperea chefului.
Eficienta Foarte buna, daca petrecerea nu se prelungeste mai mult de cateva ore. Smecta nu suplineste lipsa lichidelor, asa ca ai grija sa bei suficienta apa pe parcurs.
Nota: 4/5
Ce faci. Dizolvi o tableta intr-un pahar cu apa si il bei imediat ce te-ai trezit sau chiar inainte de culcare.
Eficienta Berocca cu calciu si magneziu compenseaza lipsa de vitamine aparuta prin deshidratare si ajuta ficatul sa prelucreze excesul de alcool si sa elimine rapid toxinele. In schimb, nu rezolva problema aciditatii gastrice.
Nota: 4/5
Ce faci. Bea o infuzie din doua lingurite cu varf de planta la 300 ml de apa clocotita. E buna atat inainte, cat si dupa betie.
Eficacitate Foarte buna. Stimuleaza secretia biliara, scade nivelul zaharului din sange, regenereaza celulele hepatice.
Nota: 5/5
- Multi spun ca aspirina tamponata (efervescenta Alka Seltzer, daca se poate) este o solutie buna in astfel de cazuri. Fii atenta la supradoza, pentru ca remediile impotriva durerilor (mahmurelii) contin paracetamol. Iti alunga rapid tensiunea din cap, in timp ce antiacidele rezolva problema durerii de stomac. Orice calmant este bun (algocalmin, antinevralgic), fara insa ca acestea sa aiba vreun efect in protejarea mucoasei stomacului.
- Nu lua medicamente de tipul ibuprofenului sau acetaminofenului, pentru ca devin periculoase la interactiunea cu alcoolul din sange.
- Bea cat mai multa apa. Deshidratarea provocata de alcool este principala cauza a mahmurelii. Incearca sa alternezi bauturile alcoolice cu cele racoritoare (apa minerala, sucuri de fructe) si bea cel putin doua pahare cu apa inainte de a te duce la culcare. E adevarat, te trezesc de cateva ori pentru a merge la toaleta, dar te scapa de mahmureala.
- Mananca ceva gras. Un mic dejun format din alimente grase si prajite pare sa fie ultimul lucru pe care ti-l doresti, dar se pare ca hidratii de carbon din painea prajita, proteinele din oua si grasimea din carnati te ajuta sa alungi mahmureala. Omleta cu costita este ideala, mai ales atunci cand e preparata de altcineva…
Text: Mihaela Doina Radulescu.