5 întrebări pe care trebuie să le pui încă de la prima întâlnire. Te vor ajuta să îți alegi partenerul ideal

5 întrebări pe care trebuie să le pui încă de la prima întâlnire

Înainte de a ne implica într-o relație de cuplu este foarte important să ne dăm seama dacă posibilul partener are acele calități pe care la așteptăm. De cele mai multe ori, oamenii pleacă la drum fiind conștienți de anumite defecte pe care partenerul le are, dar speră că acestea se pot remedia pe parcurs, lucru care nu se întâmplă, iar relația ajunge să se destrame.

O relație începută prost are puține șanse să se dezvolte într-o poveste de dragoste ideală, iar eșecul în dragoste poate atrage după sine o serie de frustrări. Kerri Sackville, specialist în relații sociale, consideră că pentru a evita situațiile mai puțin plăcute este de preferat ca încă de la prima întâlnire să îi adresăm partenerului câteva întrebări care ne pot indica dacă este sau nu potrivit pentru noi. În plus, acesta atrage atenția că aceste întrebări sunt necesare mai ales în cazul acelor persoane care au trecut printr-un divorț, iar din relația anterioară a rezultat și un copil sau mai mulți, scrie dailymail.co.uk.

5 întrebări pe care trebuie să le pui încă de la prima întâlnire

1. Care sunt cele mai importante persoane din viața ta?

Atunci când le este adresată această întrebare, multe persoane tind să vorbească despre părinți, prieteni sau copii. Enumerarea nu este deloc una dificilă, însă ceea ce ar putea să îl pună în dificultate pe partener este întrebarea: De ce?

Când trebuie să răspundă la întrebarea “De ce?”, multe persoane se pierd și ajung să ofere detalii despre persoanele de care nu sunt atât de apropiate, lucru care te poate ajuta să îți dai seama cât de mult preț pune persoana respectivă pe relațiile cu cei din jur.

2. Ce îți dorești de la o relație în momentul de față?

Această întrebare te poate face să decizi dacă merită să începi o relație cu persoana respectivă. Trebuie să știi încă de la început dacă cel de lângă tine își dorește doar o aventură sau vrea ceva mult mai serios, poate chiar o familie. Dacă răspunsul lui se potrivește cu dorințele tale, atunci poți da o șansă acestei relații.

3. De ce te-ai despărțit de fosta iubită/ soție?

Este o întrebare dificilă și poate nu ți se va răspunde cu sinceritate, dar ar fi bine să știi de la început ce nu a mers în relația anterioară. Dacă posibilul partener încă locuiește cu familia, există posibilitatea ca separarea să nu fie una definitivă.

4. În ce relații ai rămas cu fosta iubită/ soție?

Dacă ruptura s-a produs relativ recent, asta poate însemna că posibilul partener încă este implicat în relația anterioară și doar caută un umăr pe care să plângă. Astfel, el nu va fi pregătit pentru o relație nouă și nu se va putea implica din punct de vedere emoțional.

5. Cât de des îți vizitezi copiii?

În cazul în care persoana cu care vrei să începi o relație are copii, trebuie să știi cât de des îi vizitează. Acest lucru te va ajuta să îți faci o idee despre timpul pe care îl poate petrece cu tine, dar poate spune multe și despre felul în care se raportează la ideea de familie și cât de importante sunt pentru el aceste valori

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Lucrurile pe care nu trebuie să le spui niciodată la un interviu de angajare. Vei face o impresie proastă în fața angajatorului

Petreci foarte mult timp pe Facebook? Uite cum îți poate afecta acest lucru relația de cuplu

Japonezii au descoperit secretul longevității. Cele 8 obiceiuri care îi ajută să își păstreze vitalitatea

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse