Ce afecțiune gravă poate provoca porumbul congelat?

Legumele congelate au devenit o soluție la îndemâna foarte multor persoane. Pot fi conservate pentru o perioadă mai lungă de timp și sunt folosite în prepararea foarte multor feluri de mâncare. Specialiștii atrag atenția asupra consumului de porumb congelat, acesta fiind vinovat de apariția unei afecțiuni rare și care poate duce la deces. 

Ce afecțiune gravă poate provoca porumbul congelat?

Agenția pentru Standarde Alimentare a emis o avertizare referitoare la consumul de porumb congelat. După mai multe teste, specialiștii au descoperit că porumbul congelat ar fi dus la declanșarea unor focare de listerioză, o boală foarte rară și care poate pune viața în pericol. În prezent, 9 persoane și-au pierdut viața după ce au fost diagnosticate cu această afecțiune. Se pare că vinovată de infestarea porumbului congelat cu bacteria numită “Listeria monocytogenes”, cea care provoacă listerioza, este o fabrică din Ungaria. Două dintre persoanele care au dezvoltat această boală au consumat o marcă de porumb congelat care a fost furnizat de fabrica din Ungaria, potrivit thesun.co.uk.

Ce este listerioza?

Listerioza este o boală care apare după consumarea unor alimente care conțin bacteria “Listeria monocytogenes”. Dacă în anumite situații boala poate fi tratată rapid, în cazul celor cu un sistem imunitar slăbit, aceasta poate duce la apariția complicațiilor și chiar poate pune viața în pericol. Copiii, femeile însărcinate sau persoanele în vârstă fac parte din categoria persoanelor vulnerabile și care pot dezvolta o formă mai gravă a bolii.

Pentru a evita apariția infecției, specialiștii recomandă ca orice aliment congelat să fie fiert înainte de a fi consumat, prin fierbere fiind distruse bacteriile. Chiar dacă este adăugat în salate, porumbul trebuie fiert și apoi răcit, asta pentru a reduce orice risc.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Monoglutamatul de Sodiu sau E621 cel mai periculos ingredient din mâncarea noastră

Ce este imunoterapia? Ce trebuie să ştii despre cea mai revoluționară metodă de tratare a cancerului

De ce simțim dureri puternice de articulații atunci când temperaturile oscilează?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului