Cauze surprinzătoare ale durerilor de cap

Atunci când ai o îngrozitoare durere de cap, cel dintâi lucru la care te gândești sunt salvatoarele calmante. Pierzi din vedere un singur lucru, însă. Că ele vor ameliora efectul, dar nu vor trata cauza migrenei.

Este adevărat, durerea de cap este simptomul multor afecțiuni, și uneori durează ani în șir până când aceasta să fie depistată. Să știi, însă, că poate fi vorba despre unele obiceiuri pe care le ai și care poartă vina pentru durerile tale de cap.

De exemplu, o poziție defectuoasă în timpul somnului sau la birou. Ori chiar poziția capului la scafă, la coafor, atunci când stilista îți spală părul. În acest din urmă caz este posibil ca durerea să apară la o zi sau chiar două după întâmplarea cu pricina. De asemenea, migrena mai poate apărea și ca urmare a unui acces de tuse sau a unui antrenament mai… dur la sala de fitness. În special după alergarea pe bandă. Explicația: o acumulare de presiune în vasele de sânge de la nivelul capului și gâtului.

Că stresul și oboseala favorizează apariția durerilor de cap este deja știut. Însă, în mod cu totul surprinzător, și unele alimente banale pot avea acest efect. Nici n-ai putea bănui că șunca, brânza, carnea procesată sau ciocolata reprezintă, fiecare în parte, cauza durerilor intense de cap. Cum e posibil? Uite așa: toate conțin conservanți și aditivi alimentari, aceștia având potențialul de a crește fluxul sanguin către creier. Durerea de cap provocată de substanțele chimice din alimente este o durere intensă, care se resimte pe ambele părți ale craniului, ca și cum cineva ți l-ar strânge într-o menghină. Așa că înainte de a căuta alte explicații pentru migrene, mai uită-te și în farfurie. S-ar putea ca acolo să fie răspunsul pe care îl cauți.

Alte cauze ale durerilor de cap mai pot fi consumul de alcool, deshidratarea, calitatea scăzută a aerului, hipo și hipertensiunea arterială, consumul de cafea și nicotină. În cazul acestora două din urmă poate fi o durere declanșată de un consum exagerat dar și de întreruperea consumului, reacția fiind cunoscută sub numele de sevraj.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Ce distruge o relație? O să fiți surprinși…

Tudor Ciuhodaru: 10 comprimate de paracetamol pot fi mortale'

Așa vei scăpa de rosul unghiilor!

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate