Așa vei scăpa de rosul unghiilor!

Rosul unghiilor este un obicei care îi afectează pe tineri și adulți deopotrivă. Dacă te numeri printre aceștia, cu siguranță ai testat multe moduri de a te lăsa de această meteahnă neplăcută și dureroasă, dar se pare că atât de necesară pentru a te detensiona. Dar oare ai încercat și următoarea soluție?

Fie că ești stresat, plictisit sau emoționat, rosul unghiilor poate fi un gest de relaxare, așa cum unii aleg să se joace obsesiv cu o șuviță de păr. Diferența este că rosul unghiilor poate provoca dureri, deformează unghiile, care devin mult mai mici, și chiar și felul în care muști. Există mai multe variante recomandate de medici dermatologi prin care poți renunța la acest obicei, printre care și:

  • o manichiură rezistentă care să te împiedice să-ți mai rupi unghiile
  • soluții iuți sau cu gust rău pe care să le aplici pe unghii și în felul acesta să fii nevoită să te abții de la maltratarea lor
  • purtarea în permanență a unei unghiere sau a unei pile cu tine astfel încât la prima ciupitură a unghiei să remediezi problema fără a folosi dinții

Soluția salvatoare anti ros unghiile

Dintre multele variante care te pot ajuta să scapi de acest obicei nesănătos, una pare să aibă mai mult succes. Într-un moment de calm, privește-ți unghiile cu atenție și gândește-te la toate activitățile în care sunt implicate mâinile tale și, evident unghiile: atingi o mulțime de obiecte nespălate, pui mâna non-stop pe telefon/calculator/tabletă care sunt pline de bacterii, ca să nu ne mai gândim cât de des pui mâna pe bani.

Gândindu-te la acest lucru, chiar vrei ca mâinile tale, pline de bacterii mai mult sau mai puțin prietenoase să ajungă în gura ta? Se pare că acest exercițiu de vizualizare a pericolelor care se ascund în unghii este mult mai eficient decât orice altă măsură care nu face decât să împiedice obiceiul, fără însă a conștientiza riscurile de sănătate la care te supui.

Foto:Shutterstock

Vezi și:
De ce s-au îngălbenit unghiile?
Tratament eficient pentru regenerarea unghiilor fragile
Cum scapi de micoza unghiilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate