Cât de nocive sunt aerul condiționat și curentul pentru sănătate

Cât de nocive sunt aerul condiționat și curentul pentru sănătate

În zilele toride de vară, aerul condiționat reușește să răcorească atmosfera și face ca temperaturile să fie suportabile pentru organism, însă specialiștii avertizează că acesta este nociv pentru sănătate.

Cum vara și-a intrat serios în drepturi, iar temperaturile sunt tot mai ridicate, călătoria cu mașina se transformă într-un disconfort total, motiv pentru care aerul condiționat este mai mult decât necesar. Mai mult, acesta este folosit și în locuințe, ceea ce face ca organismul să fie expus tot mai mult. Pe lângă aerul condiționat, foarte multe persoane au obiceiul de a deschide geamul mașinii pentru a reduce temperatura, iar toate acestea la un loc pot cauza probleme de sănătate.

Cât de nocive sunt aerul condiționat și curentul pentru sănătate

Pe perioada verii, tot mai multe persoane se plâng de dureri puternice de spate, chiar dacă nu au afecțiuni ale coloanei vetrebrale. Medicul Iulia Belc este de părere că toate aceste dureri apar din cauza expunerii în spații în care este curent și din cauza folosirii în mod excesiv a aerului condiționat.

Durerile la nivelul spatelui apar în momentul în care organismul intră în contact cu curenții reci. Astfel, se declanșează contracturi musculare, iar persoanele care au deja probleme cu coloana se confruntă cu dureri și mai intense. Mai mult, Iulia Belc este de părere că aerul rece se află pe lista factorilor care conduc la apariția problemelor la nivelul coloanei vertebrale.

Cum scapi de durerile de spate?

Prevenirea acestor dureri este foarte importantă, însă atunci când acestea deja s-au instalat, trebuie tratate cu maximă seriozitate. Astfel, pentru a reduce durerea sunt recomandate terapiile decontracturante, și miorelaxante. Mai mult este nevoie ca pacientul să facă exercitii fizice sub supraveghere de specialitate, asta pentru a-și recăpăta mobilitatea, să se hidrateze corespunzător și să se odihnească.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum poți să slăbești doar schimbându-ți postura. Trucul care te ajută să ai un abdomen plat

Care sunt alimentele care pot declanșa alergii grave

Ce să faci dacă ai alergie la părul de animale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate