7 simptome care semnalează probleme ale glandei tiroide

Glanda tiroidă are un rol esențial pentru o bună funcționare a organismului, aceasta având capacitatea de a secreta o serie de hormoni care ajută la reglarea metabolismului. Atunci când glanda tiroidă nu funcționează la capacitate maximă, pot să apară probleme la nivelul mai multor organe.

Organismul are capacitatea de a trimite diverse semnale de alarmă, mai ales atunci când există un dezechilibru. Astfel, există o serie de simptome care nu ar trebui ignorate, asta dacă vrem să evităm apariția unor probleme serioase de sănătate, conform brightside.me.

 7 simptome care semnalează probleme ale glandei tiroide

1. Oboseală și iritabilitate

Atunci când simți că nu ai energie și ești tot timpul obosită, indiferent de cât de mult te-ai odihnit, corpul tău poate indica o afecțiune a glandei tiroide numită hipotiroidism. Pe lângă oboseală, starea de iritabilitate și tulburările de somn sunt alte simptome care te avertizează că în organismul tău există o problemă.

2. Modificarea ritmului cardiac

O proastă funcționare a glandei tiroide afectează majoritatea organelor și are efecte si asupra sistemului circulator. Astfel, persoanele care au probleme cu glanda tiroidă pot observa creșterea ritmului cardiac sau din contră, reducerea semnificativă a acestuia.

3. Scădere sau creștere în greutate

O modificare semnificativă a numărului de kilograme este semnul care arată cel mai des o problemă a glandei tiroide. Pierderea unui număr foarte mare de kilograme, fără schimbarea regimului alimentar sau acumularea de kilograme în plus într-un timp scurt sunt problemele care apar atunci când glanda tiroidă secretă un număr mult prea mic sau mult prea mare de hormoni.

4. Piele uscată și unghii fragile

Dacă pielea ta devine uscată și unghiile ți se rup din ce în ce mai des, indicat ar fi să faci o vizită la medic. O proastă funcționare a glandei tiroide ar putea fi cauza care duce la apariția acestor probleme.

5. Modificări ale temperaturii corpului

Glanda tiroidă are capacitatea de a regla temperatura corpului, iar atunci când aceasta nu funcționează în parametrii normali, organismul se poate confrunta cu o scădere dramatică a temperaturii, însoțită de frisoane sau cu o creștere alarmantă a acesteia.

6. Umflarea gâtului

Umflarea gâtului este semnul vizibil care indică existența problemelor la nivelul glandei tiroide.

7. Dureri musculare sau cârcei

Hipotiroidismul poate duce la apariția durerilor în diverse zone ale corpului, cele mai frecvente fiind durerile musculare sau apariția cârceilor.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce se întâmplă dacă înoți în piscină imediat după ce ai aplicat loțiunea cu factor de protecție solară

Insolația, principala problemă a sezonului cald. Uite cum poți evita apariția acesteia

Albăstrelele, remediul naturist pentru problemele verii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate