Cât costă testul care depistează peste 300 de mutaţii ale tumorilor canceroase? Iată ce beneficii poate avea pentru bolnavii de cancer

O companie farmaceutică din România a lansat un test care depistează peste 300 de mutații ale tumorilor canceroase. Această investigație le permite pacienților să beneficieze de un tratament adaptat organismului lor, fiind administrate doar acele medicamente la care pacientul răspunde cel mai bine.

Testul care depistează peste 300 de mutații ale tumorilor canceroase se numește FoundationOne CDx și se adresează pacienților cu cancer din România. Acesta are la bază tehnologia de secvenţiere genetică de nouă generaţie. Practic, mutațiile tumorilor sunt depistate, după care acestea sunt comparate cu cea mai mare bază genomică de date din lume. În urma investigațiilor, pacientul primește o listă cu medicamentele la care organismul său ar răspunde cel mai bine, având parte de un tratament individualizat.

Cât costă testul care depistează peste 300 de mutaţii ale tumorilor canceroase?

Testul FoundationOne CDx poate fi folosit în toate tipurile de cancer, cu tumori solide. O astfel de investigație nu este decontată de stat, iar prețul acesteia poate ajunge la 2.000+ TVA și poate fi obținută în urma unei recomandări din partea medicului oncolog.

Specialiștii spun că un astfel de test poate avea o mulțime de beneficii pentru pacienți. Descoperind profilul genomic al tumorii pacientului, medicii pot alege cea mai bună terapie și chiar pot începe tratamentul mult mai devreme, îmbunătățind astfel starea de sănătate a persoanei diagnosticate cu cancer. Dacă în mod normal pacienții sunt nevoiți să apeleze la o serie de investigații pentru a obține un diagnostic exact, acest test poate măsura simultan mai mulţi biomarkeri importanţi din punct de vedere medical, iar timpul de așteptare și costurile se reduc în mod semnificativ.

“Viitorul în oncologie aparţine personalizării şi individualizării cât mai detaliate a tratamentului, pentru fiecare pacient în parte. Alegerea celor mai bune opţiuni terapeutice nu se poate face fără teste de diagnostic. Testarea mai multor biomarkeri prin intermediul unui singur test, precum FoundationOne CDx, oferă pacienţilor cea mai bună şansă de a identifica tratamentul personalizat de care ar putea beneficia, în special pentru situaţiile în care nu există alte standarde de tratament.”, a declarat Dr. Mircea Gongu.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Problemele cu care se confruntă femeile cu cancer de sân în România

Tipul de cancer care face cele mai multe victime la nivel european. Numărul deceselor s-a dublat în ultimii ani

Profesorul Alexandru Blidaru spune care sunt principalele mituri legate de cancerul de sân: E foarte greu să convingi pacientele că…'

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate