Tipul de cancer care face cele mai multe victime la nivel european. Numărul deceselor s-a dublat în ultimii ani

Numărul persoanelor diagnosticate cu cancer a crescut în ultimii ani, iar un studiu publicat recent atrage atenția asupra tipului de cancer care face tot mai multe victime, acesta fiind asociat cu un nivel ridicat al mortalității. 

Tipul de cancer care face cele mai multe victime la nivel european

Un studiu realizat de United European Gastroenterology a arătat că tipul de cancer care face cele mai multe victime la nivel european este cancerul pancreatic. Potrivit studiului, numărul deceselor provocate de această boală este în continuă creștere, acesta dublându-se în ultimii 30 de ani. Mai exact, cancerul pancreatic ucide mai bine de 95.000 de persoane pe an, iar rata mortalității a crescut cu cinci procente în intervalul 1990-2016, potrivit dailymail.co.uk.

Țara în care se înregistrează cele mai multe decese provocate de cancerul pancreatic este Ungaria, în timp ce în Cipru există cel mai mic număr de îmbolnăviri. România se află pe lista țărilor în care a fost observată o răspândire accelerată a bolii, rata mortalității fiind de 31%.

De ce este cancerul pancreatic atât de periculos?

Dintre toate tipurile de cancer, cancerul pancreatic are cel mai scăzut timp de supraviețuire după diagnosticare, doar patru luni și jumătate. Simptomele bolii sunt foarte greu de identificat, ceea ce face ca diagnosticul să fie pus de cele mai multe ori când boala este într-un stadiu avansat.

Cu toate că face din ce în ce mai multe victime, specialiștii se plâng că finanțarea cercetării pentru acest tip de cancer este mult prea mică, ceea ce împiedică găsirea unor soluții pentru a stopa evoluția bolii.

„Dacă vrem să ne opunem celui mai periculos tip de cancer, atunci trebuie să abordăm problema finanțării insuficiente în domeniul cercetării. Aici poate interveni Uniunea Europeană”, a spus profesorul Markus Peck  de la United European Gastroenterology.

După ce au studiat cu mare atenție problema cancerului pancreactic, oamenii de știință au descoperit că direcționarea bacteriilor intestinale ar putea fi o metodă prin care boală poate fi controlată. Studiile au arătat că eliminarea bacteriilor din intestin și pancreas a încetinit dezvoltarea cancerului și a reușit să stimuleze celulele sistemului imunitar astfel încât acestea să lupte împotriva celulelor canceroase.

Cancerul pancreatic are o evoluție rapidă, iar statisticile spun că persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 80 de ani, cele supraponderale sau obeze sau care suferă de diabet zaharat, pancreatită cronică sau ulcer gastric prezintă un risc crescut de a dezvolta boala.

„În timp ce invovațiile medicale și științifice au schimbat pozitiv perspectivele pentru mulți pacienți cu cancer, cei diagnosticați cu cancer pancreatic nu au fost binecuvântați cu prea multe progrese în ceea ce privește tratamentul bolii. Pentru a furniza tratamente îmbunătățite, trebuie să ne angajăm acum în cercetări elementare și aplicate pentru a vedea progresele reale pentru pacienții noștri în anii următori.”, a adăugat profesorul  Markus Peck.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Consumul de cafea reduce riscul apariției diabetului zaharat de tip 2

Vitamina D și suplimentele cu ulei de pește nu previn cancerul și bolile cardiace

De ce mamele de băieți au șanse mai mari să se confrunte cu depresia postnatală?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Sanatate