Cartofi picanti in sos de iaurt
pentru: 4 portii
260 calorii/portie
Ingrediente:
- 1kg cartofi noi
- 150ml iaurt
- 3 lingurite de chimen
- 2 lingurite de seminte de coriandru
- 25g unt
- 1 lingura ulei
- un castravete
Mod de preparare:
Intre timp, taiati pe jumatate, in lungime, un castravete proaspat. Scoateti semintele si taiati-l in fasii subtiri. Puneti deoparte.
Bateti 150ml iaurt cu o lingurita de chimen macinat si potriviti de sare si piper. Turnati amestecul intr-o sosiera si ornati cu frunze proaspete de patrunjel.
Scurgeti cartofii de apa si loviti-i cu un sucitor pentru a-i crapa si a putea absorbi mai bine aromele.
Macinati 2 lingurite de seminte de coriandru si 2 lingurite de chimen. Incingeti 25g unt si 1 lingura ulei de floarea soarelui, adaugati cartofii si mirodeniile si prajiti timp de 1 minut.
Adaugati fasiile de castravete si continuati prajirea inca 1 minut.
Se pot servi cu sos de iaurt, ca garnitura la friptura la gratar.
Mirodeniile uscate completeaza aroma cartofilor, in timp ce sosul de iaurt da un contrast placut.
Pofta buna!