Care sunt primele simptome ale insolației și când ar trebui să consultăm un medic pentru a trata această problemă de sănătate?

Temperaturile foarte ridicate și expunerea îndelungată la soare sunt două dintre cauzele care pot duce la apariția insolației. În cazul acestei probleme de sănătate, observarea simptomelor încă din primele minute este esențială pentru a evita apariția complicațiilor. 

O mulțime de persoane au de suferit în perioada sezonului cald din cauza insolațiilor. Deși simptomele neplăcute pot să dispară rapid atunci când se acționează în mod corect, există și situații în care insolațiile pot să ducă la epuizare fizică și chiar la accident vascular cerebral, punând viața în pericol.

Care sunt primele simptome ale insolației?

Netratată la timp, insolația poate da naștere unor probleme grave de sănătate, printre care se numără și accidentul vascular cerebral. Specialiștii atrag atenția că este esențial să se facă diferența între stările de rău provocate de căldura excesivă și problemele de sănătate grave și care au nevoie de intervenția medicilor.

Primele simptome ale insolației sunt durerile de cap, amețelile, stările de confuzie, senzația de rău, transpirația excesivă, durerile de stomac, creșterea temperaturii corpului peste 37 ° C sau accelerarea pulsului, potrivit thesun.co.uk. În situația în care o persoană se confruntă cu aceste probleme, sfatul specialiștilor este ca cei din jur să îi asigure toate condițiile pentru ca temperatura corpului să coboare. Mai exact, straturile de îmbrăcăminte inutile trebuie înlăturate, este nevoie ca persoana să stea într-un loc răcoros, să se hidrateze. Dacă după jumătate de oră starea de rău se menține, atunci este nevoie de ajutor specializat din partea medicilor.

Epuizarea fizică apărută în urma temperaturilor ridicate se poate transforma în accident vascular cerebral, iar în cazurile grave se poate ajunge chiar la deces. Intervenția medicilor este necesară atunci când pacientul are o temperatură peste 40 ° C, stările de confuzie se accentuează și respirația se modifică.

Aceste probleme de sănătate pot să apară atât în urma expunerii la soare, dar și după un efort fizic intens, mai ales atunci când acesta se face într-un mediu în care temperatura este ridicată. Pentru a evita astfel de situații, medicii recomandă hidratarea constantă în zilele caniculare și îmbrăcămintea care să permită pielii să respire.

Foto: shuterstock.com

Citește și:

Care sunt beneficiile uleiului de măsline? Uite cum îți poate prelungi viața

De ce ar trebui să folosești zilnic o cremă cu factor de protecție solară?

Alimentul care poate crește cu 50% riscul de endometrioză

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului