De ce ar trebui să folosești zilnic o cremă cu factor de protecție solară?

Crema cu factor de protecție solară, cunoscută sub denumirea de SPF, este folosită de majoritatea persoanelor doar pe perioada verii, în timpul expunerii la soare. Chiar dacă acest obicei poate proteja pielea de o mulțime de probleme dermatologice, medicii recomandă folosirea zilnică a cremei cu factor de protecție solară, indiferent de anotimp.

De ce ar trebui să folosești zilnic o cremă cu factor de protecție solară?

Pentru ca pielea să fie protejată în permanență și să fie evitate arsurile solare sau diferite probleme dermatologice, medicii specialiști atrag atenția că aplicarea unei creme cu factor de protecție solară ar trebui să se facă indiferent de perioada anului în care ne aflăm. Nu întâmplător medicii fac această recomandare, existând 4 motive principale care să îi determine pe oameni să includă acest obicei în rutina de îngrijire zilnică.

Medicul dermatolog Laurențiu Vlădau este de părere că folosirea unui astfel de produs poate reduce riscul de a dezvolta cancer de piele, previne îmbătrânirea pielii, contribuie la menținerea unui aspect curat al pielii și luptă împotriva arsurilor solare.

1. Reducerea riscului de cancer de piele

Melanomul este tipul de cancer de piele cel mai des întâlnit, mai ales în cazul adulților cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani. Pentru a preveni dezvoltarea acestei afecțiuni, medicii dermatologi subliniază importanța folosirii cremei cu factor de protecție solară. Aceste loțiuni cu SPF reușesc să protejeze pielea de razele ultraviolete, reducând în mod semnificativ riscul de a dezvolta această boală.

2. Prevenirea îmbătrânirii premature

Pe măsură ce intră în contact cu pielea, razele ultraviolete afectează elasticitatea acesteia, favorizând îmbătrânirea prematură a tenului. Pentru a preveni ridurile și a menține pielea tânără o perioadă mai lungă de timp, medicul dermatolog Laurențiu Vlădau recomandă folosirea unei creme cu factor de protecție solară.

3. Menținerea unui aspect curat al pielii

O protecție solară corespunzătoare poate preveni pigmentarea neregulată a pielii, făcând ca aceasta să aibă un aspect mult mai curat și mai îngrijit.

“Pigmentarea neregulată a pielii, un alt aspect care preocupa multe femei, este un alt fenomen care poate apărea atunci când expunerea la razele UVA are loc încă de la o vârstă fragedă, fără protecție solară. În cazul celor care se confruntă cu acneea, lipsa protecției solare poate face ca cicatricile lăsate în urmă de coșuri să rămână prezente sub forma unor pete închise la culoare. Pentru a evita acest lucru, este necesară folosirea protecției solare ori de câte ori ieșim din casă, în orice perioadă a anului. În cazul în care recent a fost efectuat un tratament iritant pentru piele, cum ar fi peelingul sau tratamentele laser sau IPL, trebuie acordată o atenție deosebită, deoarece în aceste cazuri pielea este chiar și mai predispusă la pigmetare neregulată”, este de părere Laurențiu Vlădau.

4. Prevenirea arsurilor solare

Arsurile solare afectează pielea în profunzime, provocând descuamări, senzația de mâncărime sau aspectul înroșit. Folosirea cremelor cu factor de protecție solară luptă împotriva razelor ultraviolete, prevenind astfel arsurile solare.

“Multe persoane aleg să folosească produse de protecție solară doar pe perioada lunilor de vară, uneori doar în timpul expunerii la soare, pe plajă, însă protecția solară este necesară în fiecare zi a anului. Din păcate, până la 80% din radiațiile solare pot trece dincolo de stratul de nori care pare sa blocheze soarele, astfel încât ne putem alege cu arsuri chiar și în zilele aparent înnorate. Din păcate, arsurile solare pot crește riscul de a dezvolta cancer de piele, fapt pentru care trebuie să nu ne lăsăm înșelați de vremea de afară și să nu părăsim locuința fără a aplica un produs cu SPF indiferent de starea vremii, spune Laurențiu Vlădau, medic dermatolog.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cele mai bune alimente indicate în dietele de detoxifiere! Vara este cel mai bun anotimp pentru a le consuma

Alimentul care poate crește cu 50% riscul de endometrioză

Substanța care poate crește rezistența la antibiotice. Uite în ce produse de îngrijire o poți găsi

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului