Alimentul care poate crește cu 50% riscul de endometrioză

Alimentația necorespunzătoare își poate pune amprenta într-un mod negativ asupra organismului, aceasta fiind asociată cu o mulțime de afecțiuni grave. În cazul endometriozei, boală care afectează anual un număr tot mai mare de femei, specialiștii au descoperit că există un aliment care poate crește cu 50% riscul de a dezvolta această boală. 

Endometrioza apare în momentul în care endometrul se dezvoltă în alte părți alte organismului, mai exact în zona ovarelor, a vezicii urinare, în intestin sau la nivelul trompelor uterine. Endometrul este acea mucoasă care căptușește interiorul uterului și problemele pot să apară atunci când el se dezvoltă în afara acestei zone. Această afecțiune poate duce la infertilitate și chiar dacă specialiștii au studiat-o o lungă perioadă de timp și încă încearcă să găsească o explicație, adevărata cauză a endometriozei nu a putut fi determinată până în prezent.

Alimentul care poate crește cu 50% riscul endometrioză

În încercarea de a determina cauzele care pot crește riscul de endometrioză, oamenii de știință au descoperit că o alimentație bogată în carne roșie poate fi un factor declanșator. Mai exact, testele au arătat că două sau mai multe porții de carne roșie pe săptămână cresc cu 56% șansele femeilor de a dezvolta această boală.

Explicația oamenilor de știință este că acest tip de carne crește nivelul de estrogen din organism, iar acest lucru poate cauza îngroșarea endometrului și dezvoltarea acestuia în afara uterului.

Studiul a fost realizat de Centrul de Cercetare a Cancerului de la Fred Hutchinson și a analizat 81.908 femei, în perioada 1991-2013, potrivit dailymail.co.uk. Pe baza unui chestionar alimentar pe care femeile îl completau la fiecare patru ani, cercetătorii au descoperit că o dietă bogată în carne roșie ar putea cauza endometrioza. Cercetătorii consideră că este nevoie de o serie de studii suplimentare pentru a vedea dacă atunci când este eliminată din alimentație, carnea roșie poate reduce intensitatea simptomelor în cazul femeilor care au fost diagnosticate cu endometrioză.

Un studiu publicat în luna septembire a anului trecut a arătat că alăptatul are un rol important în reducerea riscului de a dezvolta endometrioză cu 40%.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Substanța care poate crește rezistența la antibiotice. Uite în ce produse de îngrijire o poți găsi

Ce este biopsia? Tot ce trebuie să știi despre această procedură medicală

Picioarele sănătoase, secretul unei vieți îndelungate

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului