Care este legătura dintre produsele de curățenie și infertilitate?

legătura dintre produsele de curățenie și infertilitate

Toate facem eforturi pentru a avea o casă cât mai curată și care să țină departe microbii, fără să știm că în produsele de curățenie se ascunde un dușman tăcut, dar care poate schimba în mod radical viața unei femei. 

Deși ne-am aștepta ca produsele de curățenie să ne facă viața mai frumoasă și să ne protejeze împotriva bacteriilor, studiile au arătat că acestea ne pot face bine pe-o parte și rău pe alta. Având în componența lor o serie de compuși chimici, produsele folosite pentru igienizarea locuinței pot avea efecte nocive asupra organismului femeilor, iar riscul ca acestea să se confrunte cu infertiliatea este unul foarte ridicat, potrivit dailymail.co.uk.

Care este legătura dintre produsele de curățenie și infertilitate?

În majoritatea produselor de curățenie există compuși de amoniu, care au ca principal scop distrugerea bacteriilor. Pe lângă faptul că omoară germenii, acești compuși au un efect nociv asupra mitocondriilor, scăzând foarte mult șansele femeilor de a rămâne însărcinate. Mai exact, substanțele conținute de produsele de curățenie blochează mitocondriile și le împiedică să funcționeze la capacitate maximă. În plus, aceste substanțe afectează secreția de estrogen, hormonul care are un rol foarte important în organismul femeilor, favorizând apariția sarcinii.

Pentru a studia efectele pe care produsele de curățenie le au asupra organismului, cercetătorii au realizat teste folosind șoarecii de laborator. Rozătoarele expuse la aceste substanțe nu au mai reușit să dezvolte o sarcină, lucru care este valabil și în cazul organismului uman.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să ai grijă de sănătatea ta în timpul vacanței

Testul de sânge care ar putea depista cancerul înainte ca simptomele să apară

Bolile cronice de care suferă românii, agravate de depresie. Cum influenţează depresia speranţa de viaţă în ţara noastră

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate