Care este cel mai potrivit moment pentru a face duș

Care este cel mai potrivit moment pentru a face duș

Care este cel mai potrivit moment pentru a face duș

Părerile sunt împărțite atunci când vine vorba despre momentul cel mai potrivit pentru a face duș, unele persoane preferând să facă acest lucru seara, în timp ce altele optează pentru dușul de dimineață.

Acest subiect este intens discutat, iar beneficiile sunt de ambele părți. Cu toate acestea, cercetătorii sunt de părere că cel mai potrivit moment pentru a face duș este seara, potrivit independent.co.uk. Dușul de dimineață nu este contraidicat, însă dacă peste el se poate trece, dușul de seară este obligatoriu.

De ce e important să faci duș seara

Specialiștii sunt de părere că este foarte important ca atunci când ne așezăm în pat, corpul nostru să fie perfect curat. Pe timpul zilei, corpul intră în contact cu o mulțime de bacterii, iar pentru a ne menține sănătoși este de preferat ca acestea să nu se împrăștie pe suprafața așternuturilor. Mai mult, dușul înainte de a merge la culcare este foarte important pentru sănătatea pielii. Astfel, ar trebui eliminate machiajul, excesul de ulei și murdăria de pe suprafața tenului.  Un alt lucru important este acela că un duș înainte de culcare are capacitatea de a îmbunătăți calitatea somnului și ajută la o mai bună relaxare a organismului.

Beneficiile dușului de dimineață

Chiar dacă cel mai potrivit moment pentru a face duș este seara, nici dușul de dimineață nu ar trebui ignorat. Astfel, persoanele care aleg să își înceapă dimineața în acest mod se vor simți mult mai bine pe parcursul zilei și vor avea mai multă energie. Mai mult, dușul de dimineață reușește să alunge somnul și să pregătească corpul uman pentru o nouă zi de muncă. Dușul de dimineață are efecte benefice și asupra tenului. Astfel, celulele existente la nivelul pielii tind să se relaxeze pe parcursul nopții și au nevoie să fie stimulate dimineața, iar un duș rapid reprezintă cea mai bună soluție.

Foto: pixabay.com

Citește și:

6 trucuri care îmbunătățesc calitatea somnului

5 motive pentru care este indicat să plângi

Vorbești cu animalul tău de companie? Uite ce spune acest lucru despre tine

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse