5 motive pentru care este indicat să plângi

5 motive pentru care este indicat să plângi

Chiar dacă plânsul este adesea asociat cu evenimentele nefericite din viața noastră, oamenii de știință au descoperit că există câteva motive pentru care chiar este indicat să plângi.

Fiecare dintre noi am fost puși în situații mai puțin plăcute, care ne-au făcut să vărsăm câteva lacrimi.  Cu toate acestea, cercetătorii sunt de părere că lacrimile au un rol foarte important în viața noastră și că ne ajută foarte mult din punct de vedere psihologic.

În urma studiilor s-a demonstrat că există trei tipuri de lacrimi: lacrimile relfexive, adică cele care apar în urma unor iritații, lacrimile continue acestea fiind cele care ajută ochiul uman să fie în permanență umed și lacrimile emoționale, cele care apar atunci când suntem fericiți sau triști, conform fitnessandhealthyworld.com. Potrivit cercetătorilor, doar organismul uman este capabil să producă cel de-al treilea timp de lacrimi, lacrimile emoționale, iar oamenii de știință s-au întrebat cum de este posibil acest lucru și au găsit și câteva beneficii ale acestora.

1.  Plânsul îmbunătățește comunicarea

Încă de când ne naștem, plânsul este principalul lucru prin care reușim să atragem atenția celor din jur. Ajunși la maturiate, oamenii își adaptează organismul, iar în acest stadiu lacrimile ascund de cele mai multe ori un mesaj prin care ființele umane încearcă să se apropie de cei din jurul lor.

2. Exprimarea emoțiilor sporește creativitatea

Persoanele emotive se bucură de cele mai multe ori de un nivel ridicat de creativitate. Exprimarea emoțiilor cu ajutorul plânsului îi ajută pe oameni să gândească creativ.

3.  Lacrimile curăță și protejează ochii

Nu doar lacrimile emoționale sunt de mare ajutor, ci și cele reflexive. Pentru a le declanșa poți apela la celebrul truc cu ceapa, care sensibilizează ochii și astfel apar lacrimile. Aceste lacrimi au capacitatea de a elimina chimicalele ce pot ajunge la nivelul ochilor. Mai mult, lacrimile conțin lizozim, o enzimă care are efecte antibacteriene, dar și glucoză care hrănește celulele de pe suprafața ochiului și din interiorul pleoapei.

4.  Stările de vulnerabilitate sunt un semn al tăriei emoționale

Despre vulnerabilitate se crede că este un semn de slăbiciune, însă lucrurile nu stau chiar așa. Vulnerabilitatea indică o tărie emoțională și asta pentru că nu este ușor să ne exprimăm sentimentele și să plângem în fața celor pe care îi iubim. Cei care sunt capabili să facă acest lucru demonstrează că se pot bucura de o stabilitate emoțională.

5.  Lacrimile ajută la o mai bună funcționare a cavității nazale

În drumul lor, lacrimile au un traseu intern. Acestea trec prin pasajele nazale și se întâlnesc cu mucusul. Astfel, cavitatea nazală este mereu umedă și ferită de bacterii.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ia o linguriță în fiecare seară din acest amestec și vei scăpa de problemele de vedere

Cum să tratezi cataracta şi să-ți îmbunătăţeşti vederea în doar 3 luni? Soluția este 100% naturală

Soluția minune preparată în casă care îți regenerează părul și vederea

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse