De ce nu ar trebui să depozitezi ouăle pe raftul de pe ușa frigiderului

De ce nu trebuie să depozitezi ouăle pe raftul de pe ușa frigiderului

Majoritatea oamenilor depozitatează ouăle în spațiul special creat pe ușa frigderului, însă acest lucru este criticat de către specialiști.

Fiecare frigider este dotat cu un spațiu special în care pot fi depozitate ouăle. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că acestea nu ar trebui depozitate în acest loc, asta dacă ne dorim să le păstrăm proaspete o perioadă mai lungă de timp.  Astfel, specialiștii au stabilit câteva reguli referitoare la depozitarea alimentelor, potrivit dailymail.co.uk. Uite cum ar trebui să le păstrezi alimentele astfel încât acestea să își mențină proprietățile.

Ouăle

Ouăle nu ar trebui păstrate pe ușa frigiderului și asta din cauza faptului că fiind deschisă în permanență, temperatura din această zonă este tot timpul în schimbare. Acest lucru poate grăbi alterarea ouălelor, înainte ca acestea să expire. Pentru a le păstra proaspete o perioadă mai lungă de timp, depozitează-le pe primul sertar al frigiderului.

Pâinea

Pâinea ar trebui păstrată la temperatura camerei, într-o pungă de plastic. Aceasta nu ar trebui depozitată niciodată în frigider și asta pentru că temperatura scăzută o va face să se strice mult mai repede.

Castraveții

Castraveții nu ar trebui păstrați în frigider și asta pentru că se pot înmuia și astfel își pierd gustul și textura. De preferat ar fi ca aceștia să fie depozitați pe masa din bucătărie.

Bananele

Bananele por fi depozitate în frigider doar atunci când își schimbă culoarea. În rest, acestea ar trebui păstrate într-o fructieră, fără să fie amestecate cu alte fructe. Bananele se coc foarte repede și eliberează un gaz care poate determina alterarea altor fructe.

Roșiile

Multe persoane păstrează roșiile în lădițele din frigider pentru legume. Totuși, acestea se păstrează cel mai bine pe blatul din bucătărie.  Roșiile pot fi puse la frigider doar atunci când încep să se înmoaie.

Ciocolata

Ciocolata nu ar trebui depozitată niciodată la frigider. Aceasta absoarbe mirosurile neplăcute din frigider și își poate pierde din culoare. Ciocolata ar trebui păstrată într-un spațiu uscat și la o temperatură medie.

Merele și strugurii

Deși sunt puse la loc de cinste în fructieră, merele și strugurii își păstrează cel mai bine proprietățile atunci când stau la frigider. De preferat ar fi ca aceste fructe să nu fie spălate înainte de a le introduce la frigider și asta pentru că excesul de apă poate determina descompunerea lor.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Care este diferența dintre ouăle albe și cele maronii

Culoarea farfuriei, principalul aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus

7 lucruri care nu trebuie să îți lipsească din geanta pentru picnic

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse