Când va pica Paștele ortodox în 2022?

Învierea Domnului are loc de două ori în fiecare an, o dată după calendarul ortodox și o dată după cel catolic. Acest lucru se datorează diferențelor dintre creștinismul occidental și creștinismul răsăritean.

Aproximativ 2 miliarde din cei 2,3 miliarde de creștini din lume urmează tradițiile occidentale. Restul urmează tradițiile orientale.

Biserica Creștină Occidentală folosește calendarul gregorian și Paștele poate cădea între 22 martie și 25 aprilie. Tradiția creștină răsăriteană își bazează calculele despre Paștele ortodox pe calendarul iulian, care diferă de calendarul gregorian cu 13 zile. 

Acest lucru are ca rezultat un interval de date posibil de la 4 aprilie până la 8 mai. Cu toate acestea, atât bisericile occidentale, cât și cele orientale sunt de acord că Paștele ar trebui sărbătorit în prima duminică după prima lună plină după Echinocțiul de primăvară.

În unii ani, așa cum s-a întâmplat în 2017, datele de Paștele ortodox și cel catolic a picat în aceeași zi. În 2022, creștinii ortodocși vor sărbători Învierea Domnului cu o săptămână mai târziu decât catolicii.

Datele pentru Paștele ortodox în 2022 sunt:

Vinerea Mare – 22 aprilie

Sâmbăta Mare – 23 aprilie

Duminica Paștelui sau ziua Paștelui – 24 aprilie

Luni, a doua zi de Paște – 25 aprilie

În 2021, însă, a existat o diferență uriașă de patru săptămâni între cele două sărbători. Acest decalaj masiv nu se întâmplase de mult timp. Dar se spune că cele două festivități pot fi separate de până la cinci săptămâni, așa că nu este cel mai mare decalaj care s-ar putea întâmpla.

Ocazional, sunt începute inițiative pentru a introduce o dată fixă ​​și unificată a Paștelui (probabil a doua sau a treia duminică din aprilie), însă în prezent nu există planuri concrete pentru a face acest lucru.

Postul Paștelui va începe pe 7 martie și timp de 40 de zile, creștinii se vor pregăti spiritual pentru marea sărbătoare din aprilie prin rugăciune și post. Postul dinaintea Învierii Domnului este cel mai lung post din an, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate