Superstiții despre cuțite. Iată ce se poate întâmpla dacă amesteci cafeaua cu un cuțit

Cuțitele au cu siguranță un număr bun de superstiții care le înconjoară. Când iubești ceva atât de mult, fie că este o echipă sportivă sau un cuțit personalizat, superstițiile sunt inevitabile.

Și în timp ce o superstiție poate fi definită ca o credință larg răspândită, dar nejustificată, în cauzalitatea supranaturală care duce la anumite consecințe ale unei acțiuni sau eveniment, sau o practică bazată pe o astfel de credință, acestea nu sunt întotdeauna complet nefondate.

Ce se poate întâmpla dacă amesteci cafeaua cu un cuțit

Unii proprietari de cuțite cred că nu deții cu adevărat un cuțit decât dacă acesta „ți-a gustat sângele'. Odată ce un cuțit a luat sângele proprietarului său, proprietarul nu trebuie să împartă acel cuțit cu nimeni. O superstiție similară afirmă că un cuțit care și-a „mușcat' proprietarul își va păstra ascuțimea și nu își va „mușca' accidental proprietarul.

Înfigerea unui cuțit în tăblia unui leagăn (pătuț de copil) este considerată de mulți superstițioși o metodă de a proteja copilul. Aparent, introducerea acestuia în tocul ușii este, de asemenea, un semn bun și vă va proteja casa.

Unii pasionați de cuțite cred, de asemenea, că nu ar trebui să amesteci niciodată nimic folosind cuțitul (cum ar fi supa sau cafeaua), deoarece asta ar aduce ghinion.

Cu sute de ani în urmă, oamenii credeau că plasarea unui cuțit peste o altă bucată de tacâm era un simbol că persoana care o făcea este o vrăjitoare sau implicată în vrăjitorie.

Se crede că două cuțite încrucișate pe o masă conduc către o ceartă. În plus, se crede că dezcrucișarea sau îndreptarea lor va împiedica apariția certurilor.

O credință răspândită încă este că oferirea unui cuțit cuiva va duce la încetarea relației dintre cel care dă și cel care primește cuțitul. Aparent, destinatarul ar trebui să dea o „plată' pentru a se asigura că relația nu va fi întreruptă.

Această superstiție datează, de fapt, de la vikingi care credeau că oferirea unui cuțit cuiva implică faptul că receptorul nu a putut să-și cumpere un cuțit suficient de bun.

Plasarea unui cuțit sub patul unei femei care naște se crede că îi ușurează durerea în timpul travaliului.

Unii oameni cred că se vor întâmpla lucruri rele dacă un cuțit cade și se lipește în podea. În Grecia, a pune un cuțit cu mâner negru sub pernă poate preveni visele rele.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate