Când nu avem voie să bem apă? Ce spun specialiștii?

O hidratare adecvată este esențială pentru a supraviețui. Organismul are nevoie de o cantitate semnificativă de apă în fiecare zi pentru a funcționa corect.

Acest lucru se datorează faptului că elimină în mod constant apă prin transpirație și urină, astfel încât corpul trebuie să umple fluidele pierdute. Cu toate acestea, există și momente în care nu trebuie să bei apă. În multe dintre aceste situații, oamenii beau apă, deși consumul acesteia este nerecomandat de către medici.

În timpul mesei

Medicii recomandă ca în timpul mesei să nu se consume apă. Apa este un dușman al salivei, iar aceasta ajută la curățarea bacteriilor din gură. Mai mult de atât, digestia este afectată dacă se consumă apă în timpul mesei. De preferat ar fi ca apă să fie băută la 30 de minute după servirea alimentelor.

Înainte de culcare

Un alt obicei pe care majoritatea oamenilor îl are este de a bea apă înainte de culcare. Specialiștii trag un semnal de alarmă și menționează faptul că apa înainte de culcare poate afecta calitatea somnului și va fi nevoie de un drum la toaletă.

Mai mult de atât, organele noastre, pe timp de noapte, funcționează mai lent și din această cauză există posibilitatea ca dimineața, piciorele și mâinile să fie umflate.

Mâncarea picantă

Pentru mulți dintre noi, mâncarea picantă este delicioasă. Însă aceasta cu apa nu se înțeleg deloc. Pentru a stinge gustul de foc dat de condimente, medicii nu recomandă apa deoarece ea împrăștie tot gustul picant în întreaga gură.

Așadar, remediul nu sta într-un pahar cu apă. Se poate stinge văpaia dată de preparatele picante cu un pahar de lapte, iaurt, pâine, cartofi, chiar și o linguriță de zahăr ținut 20-30 de secunde pe limbă.

Efortul fizic

Antrenorii și preparatorii fizici recomandă ca în timpul antrenamentelor să nu se consume apă. Consumul de apă în timpul efortului fizic susținut este total nerecomandat din cauza unor reacții ale organismului, cum ar fi greața sau cefalee.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate