Cum protejăm pielea bebelușului: sfaturi pentru o îngrijire corectă

La fel ca sistemul imunitar, pielea bebelușilor este sensibilă în primele luni de viață. Cei mici au o piele delicată, motiv pentru care au nevoie de o îngrijire adecvată și protecție. Majoritatea părinților sunt de cele mai multe ori îngrijorați cu privire la acest aspect, mai ales că pot aparea frecvent alergii sau iritații dacă pielea nu este îngrijită așa cum trebuie.

Din fericire, există numeroase soluții și sfaturi utile la care putem apela și care ne pot ajuta să avem grijă așa cum trebuie de pielea bebelușului. Iată câteva aspecte de care ar trebui să ținem cont:

Schimbatul scutecului

Scutecele sunt special concepute pentru a proteja pielea bebelușului. Totuși, unele pot duce la apariția iritațiilor sau a infecțiilor, mai ales cele parfumate sau în cazul în care nu au textura potrivită. Este extrem de important să schimbăm scutecul de îndată ce este plin și să îngrijim pielea în mod corect.

Pielea poate fi curățată prin spălarea locală cu apă caldă și/sau săpun de bebeluși. Atunci când nu este posibil, dacă suntem într-o călătorie, putem folosi șervețele umede pentru bebeluși. Apoi, putem aplica o cremă pentru zona scutecului. După aplicare, trebuie să așteptăm câteva momente pentru ca pielea să se usuce, astfel încât să nu favorizăm apariția iritației de scutec.

Produsele folosite

Bineînțeles, cele mai potrivite produse sunt cele special concepute pentru bebeluși. Acestea nu sunt parfumate, nu îl fac pe cel mic să lăcrimeze când este ora de baie și protejează pielea lor sensibilă. De asemenea, este important să observăm dacă apar reacții alergice atunci când folosim un produs nou.

Bebelușii se pot confrunta cu numeroase probleme ale pielii în primele luni de viață. Pe lângă iritația de scutec, este necesar să verificăm dacă există și semnele unei alte afecțiuni mai serioase, precum dermatita atopica. Erupția roșiatică se va manifesta pe gât, obraji, mâini și piciorușe. Pielea lor trebuie să fie mereu hidratată, așa că e necesar să avem mereu la îndemână o cremă sau loțiune hidratantă potrivită tipului de piele a bebelușului.

Ora pentru baie

Bebelușii au nevoie de aproximativ două sau trei băi pe săptămână. Băile frecvente pot duce la uscarea pielii și îndepărtarea uleiurilor naturale, astfel că pielea va rămâne vulnerabilă. Este important ca apa să fie călduță și să îi verificăm cu atenție temperatura. Pentru ca bebelușului să nu i se facă frig în timp ce îl spălăm, putem turna din când în când apă călduță peste umeri.

Capul poate fi spălat folosind un burete moale pentru copii și șampon special. Pentru a-i curăța fața, e indicat să folosim o dischetă de bumbac și să tamponăm ușor pielea. Produsele pe care le utilizăm trebuie să fie special concepute pentru bebeluși și pielea lor sensibilă. De exemplu, săpunurile antibacteriene pot fi dure pentru pielea acestora. La final, putem șterge excesul de apă de pe corp folosind prosoape moi de bumbac.

Vremea de afară

Bebelușii pot fi lăsați să stea la soare doar după ce împlinesc șase luni, cu condiția să aplicăm în prealabil o cremă cu factor ridicat de protecție solară, de cel puțin 30 SPF. Deoarece glandele lor sudoripare nu sunt complet dezvoltate, aceștia pot dezvolta rapid erupții cutanate. În sezonul cald este important să îi îmbrăcăm cu hăinuţe deschise la culoare și largi. De asemenea, capul trebuie protejat cu o pălărie.

În sezonul rece, se poate deshidrata pielea din cauza aerului rece și uscat. Astfel, pot să apară iritații ale pielii, așa că ar fi indicat ca bebelușul să fie îmbrăcat corespunzător. Un alt aspect important este consumul de apă. Este important ca cei mici să fie hidrataţi atât pe timpul iernii, cât și vara. După vârsta de șase luni, aceștia pot consuma mici cantități de apă, pe lângă laptele matern. După 12 luni, cei mici pot consuma mai multă apă, dar și lapte de vacă.

Așadar, chiar dacă bebelușii au o piele delicată în primele luni de viață și pot apărea iritații frecvente, avem soluții la îndemână pentru o îngrijire adecvată. La fel de important este să verificăm întotdeauna dacă nu cumva apar semnele unei afecțiuni cutanate mai serioase și să apelăm la ajutor de specialitate.

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Secom

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate