Cafeaua, principalul aliat în lupta împotriva demenței

cafea

Obișnuim să ne începem dimineața cu o cană mare de cafea care ne ajută să ne trezim și ne dă un plus de energie, suficient pentru a duce la capăt toate activitățile de peste zi. Pe lângă aceste beneficii, cercetătorii au descoperit că o cafea pe zi poate combate cu succes demența.

În prezent, aproximativ 47,5 milioane de oameni suferă de demență, iar numărul acestora este într-o continuă creștere, potrivit dailymail.co.uk.  Cercetătorii au descoperit că o cana de cafea pe zi previne dezvoltarea bolilor care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Specialiștii au descoperit că în componența cafelei există o enzimă numită NMNAT2 care are un rol dublu în activitatea creierului.  În primul rând, această enzimă apără neuronii de stres, iar în al doilea rând luptă împotriva unor proteine numite “tau”, care se depun în creier sub formă de plăci odată cu îmbătrânirea. Enzima NMNAT2 ține la distanță boli precum Alzheimer sau Parkinson. Mai mult, studiile au demonstrat beneficiile cofeinei în îmbunătățirea memoriei.

Foto: .123rf.com

Citește și:

Strauss Coffee ne invită la o ceașcă de cafea cu conștiință

Zodiac la cafea: cum va fi întâlnirea în funcție de zodia celui care te-a invitat?

Adaugă lămâie în cafea și vei descoperi ceva incredibil

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate