2 e-uri toxice întâlnite în alimentele verzi. Tu știai asta?

e-uri alimente verzi

Pentru ca un produs să fie consumat și să strârnească interesul cumpărătorilor trebuie să arate foarte bine. Oamenii sunt în general atrași de alimentele viu colorate, chiar dacă de foarte multe ori acestea sunt pline de aditivi alimentari. Acești aditivi, consumați în exces, ne pot pune sănătatea în pericol, motiv pentru care de preferat ar fi să alegem produse cât mai naturale.

Culoarea verde a alimentelor ne duce cu gândul la produse naturale, fără urmă de coloranți sau E-uri. Totuși, verdele pe care îl întâlnim în foarte multe alimente poate să provină din coloranți alimentari.

Coloranții alimentari verzi

Clorofila-E141- Clorofila este extrasă din produse naturale de culoare verde cum ar fi urzicile, spanacul, lucerna și iarba. E141 nu se referă la clorofila naturală, ci la cea obținută prin procedee chimice. E141 este un aditiv sintetic care conține clorofilă și cupru, iar din cauza cantității de cupru acesta este mai toxic decât clorofila naturală și ar fi bine să fie evitat.

E141 poate fi întâlnit în majoritatea alimnentelor de culoare verde.

Verde S- E142- Este colorantul alimentar pe care îl găsim în sosul de mentă, jeleuri, bomboane, înghețată, mazăre la conservă sau creme pentru prăjituri. Acest aditiv alimentar este produs din gudron de cărbune și conține o cantitate generoasă de metale grele. Consumat în cantități mari, E142 poate produce anemie, alergii, insomnii, poate agrava starea celor care suferă de astm și provoacă hiperactivitate la copii. Acest colorant a fost interzis în țări ca Japonia, Canada, SUA sau Suedia.

Pe lângă folosirea lui în industria alimentară, E142 este de mare ajutor și în oftalmologie și asta datorită capacității sale de a colora celulele vii. Colorantul îi ajută pe medici în diagnosticarea anumitor afecțiuni ale ochiului.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum e colorată mâncarea ta preferată ca să-ți spun ce E-uri înghiți

Cum e colorată mâncarea ta preferată ca să-ți spun ce E-uri înghiți

Cel mai eficient laxativ natural care te scapă de constipație! Slăbești 3 kilograme într-o singură zi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro