Beneficiile alăptării pentru organismul unei femei

Beneficiile alăptării pentru organismul unei femei

Alăptatul este recomandat de medici pentru o bună dezvoltarea a copilului, însă acesta aduce o serie de beneficii și pentru mamele care aleg să își hrănească copilul în acest mod. 

Până la vârsta de 6 luni, medicii pediatrii recomandă ca un copil să fie hrănit cu laptele matern. Acesta este foarte nutritiv și conține o serie de substanțe care ajută organismul să se dezvolte și care au capacitatea de a întări sistemul imunitar. Cu toate acestea, avantajele sunt de ambele părți atunci când o mamă alege să își alăpteze copilul,  potrivit thesun.co.uk.

Beneficiile alăptării pentru organismul unei femei

1. Evitarea infarctului miocardic

Studiile au arătat că în cazul femeilor care își alăptează copilul șansele de a se confrunta cu un infarct miocardic scad cu 8%. În plus, probabilitatea ca aceste femei să dezvolte boli de inimă sau ale sistemului circulator este cu atât mai mică.

2.  Resetarea metabolismului

În timp ce alăptează, metabolismul unei femei este resetat și astfel aceasta reușește să se recupereze mult mai repede după naștere. În plus, hrănirea copilului la sân o ajută pe mamă să elimine grăsimea în exces și să scape de kilogramele în plus, reușind astfel să revină la forma fizică de dinainte de sarcină.

3. Scade riscul de a dezvolta cancer la sân

Alăptatul scade cu 35% șansele de a dezvolta cancer la sân, o afecțiune tot mai des întâlnită în rândul femeilor.

Pe lângă aceste beneficii pe care le are pentru femei, alăptatul îi apără și pe cei mici de o serie de boli. Astfel, aceștia au șanse mai mici să se confrunte cu infecții, diabet, leucemie, obezitate sau probleme ale sistemului circulator.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Până la ce vârstă ar trebui alăptați copiii? 2, 3 sau 7 ani?

Factorii care determină uscăciunea vaginului

Ce trebuie să facă o moașă și cum se încearcă reglementarea acestei meserii

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate