Remedii naturale de a ține departe căpușele

Vremea bună de afară îi îndeamnă pe oameni să petreacă mult timp la plimbări în aer liber, dar mai ales în natură. Pericolul din aer reprezentat de viruși și bacterii este acum completat și de insectele periculoase specifice anotimpului călduros, cum ar fi căpușele. Iată câteva remedii naturale pentru a preveni mușcăturile de căpușe.

Prevenția este cea mai bună modalitate de a evita mâncărimea și efectele devastatoare ale bolii Lyme și ale altor boli transmise de căpușe. Există multe tipuri diferite de căpușe (căpușa cu picioare negre sau căpușa de căprioară, este renumită pentru răspândirea bolii Lyme și a infecțiilor ei concomitente), dar riscul de a dezvolta aceste infecții depinde de mai mulți factori, inclusiv tipul de căpușă și cât a stat lipită de piele.

Remedii naturale de a ține departe căpușele

Potrivit Farmers Almanac, uleiul de cedru este un respingător natural pentru căpușe și insecte, non-toxic. Poate fi pulverizat direct pe haine și piele. Este sigur pentru utilizare la oameni și animale de companie. Uleiul de cedru nu numai că respinge căpușele și alte insecte iritante, dar le ucide.

Soluție home-made. Încearcă această rețetă simplă. Doar amestecați și aplicați pe pielea expusă înainte de a pleca în aer liber:

  • 9 picături de ulei esențial de citronella
  • 6 picături de ulei esențial de arbore de ceai
  • 6 picături uleiuri esențiale de mentă
  • 1 lingura ulei de migdale sau ulei de jojoba

Uleiul de eucalipt este cunoscut ca un eficient „luptător' împotriva căpușelor. Combină aproximativ 120 ml de apă distilată într-o sticlă mică de pulverizare împreună cu 20 de picături de ulei esențial de eucalipt. Agită înainte de utilizare și pulverizează pe piele, manșetele pantalonilor și pantofii. Sigur spre utilizare la câini (uleiul de eucalipt trebuie diluat cu apă înainte de aplicare pe câini).

Oțetul de mere, bun la toate. Acest minunat remediu natural ajută și la respingerea căpușelor. Următoarea soluție poate fi pulverizată pe îmbrăcăminte și pe pielea expusă, chiar și pe mobilierul de grădină. Combină următoarele ingrediente într-o sticlă de pulverizare:

  • 2 căni de apă
  • 4 linguri de otet de mere
  • 2 linguri de ulei de neem organic

Anumite uleiuri esențiale de aromaterapie nu numai că miros grozav, dar sunt, de asemenea, cunoscute a fi repelente naturale pentru căpușe. Căpușele urăsc mirosul de lămâie, portocală, scorțișoară, levănțică, mentă și mușcata trandafir, așa că vor evita să se prindă de orice miroase a acele articole. Oricare dintre acestea sau o combinație poate fi folosit în spray-uri DIY sau adăugat la uleiul de migdale și frecat pe pielea expusă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate