Avantajele utilizarii cupei menstruale refolosibile Softcup

Avantajele utilizarii cupei menstruale refolosibile Softcup

Aducem in discutie o perioada a lunii in care trebuie sa recunoastem ca ne-am dori sa nu mai fim femei, si ajungem chiar sa afirmam ca ii invidiem pe barbatii de langa noi.

Aceasta perioada este bine cunoscuta perioada menstruala, cand disconfortul, stresul si grijile sunt augmentate si simtim ca nu mai facem fata. Dar suntem puternice si am invatat sa ne descurcam si sa ne adaptam la orice, sa gasim solutii si optiuni care sa ne faciliteze viata.

De-a lungul timpului reprezentantele sexului frumos au gasit metode care sa ne reduca neplacerile resimtite in perioada menstruala si care sa ne ofere un minimum de siguranta si confort.Initial au aparut absorbantele care in ciuda faptului ca nu era foarte confortabile, macar reduceau o parte din probleme menstruale.

Ulterior, materialul din care erau concepute, forma si dimensiunel s-au modificat incercand sa se plieze mai mult pe nevoile femeilor. Datorita faptului ca unele femei prezenta o sensibilitate crescuta la acest produs, femeile cu dezvoltat spirit inovator au creat un nou concept – tampoanele interne.

Cele doua produse imbunatateau considerabil viata femeilor pe durata menstruatiei dar prezentau si o serie de dezavantaje. In timp, multumita progresul tehnologic si evolutiei inregistrate in toate domeniile, femeile au incercat sa creeze un nou produs , mult mai bun decat cele concepute anterior si care sa tina cont de nevoile femeilor.

Obiectivele acestui produs erau sa garanteze siguranta si confortul utilizatoarelor, sa fie comod si accesibil, igienic si delicat, economic si ecologic. Astfel a aparut cupa menstruala reutilizabila Softcup.

Gratie suprafetei ei alunecoase, micro-organismele se scurg natural, permitand suprafetei vaginale sa ramana intacta si pregatita de aparare.

Cupa menstruala refolosibila Softcup a fost conceputa de o sportiva, care era nemultumita de tampoanele interne si absorbante si care si-a dorit un nou produs, mult mai bun, pe care sa poata conta pe parcursul probelor sportive la care participa.

Pe lista ei de prioritati se regaseau confort si rezistenta un timp mai îndelungat, pentru a evita disconfortul si grijile cu privire la schimbarea absorbantelor/tampoanelor. Dupa o serie de studii clinice si de testare, oficial Softcup a fost lansat în anul 1996.

Softcup este o cupa flexibila pentru uz intern, care se pozitioneaza in jurul colului uterin. Unul din lucrurile cele mai importante care trebuiesc mentionate este faptul ca Softcup colecteaza, nu absoarbe lichidul menstrual.

Este hipoalergenica, nu contine latex si este foarte sigura atunci când este folosita conform instructiunilor. Softcup detine certificatul de fabricatie ISO 13485:2003. Acesta cerifica faptul ca Softcup îndeplineste în mod consecvent cerintele clientilor. Certficatul ISO 13485:2003 prevede ca Evofem detine controlul mediului de lucru pentru siguranta produsului, procesul de validare a documentelor pentru dispozitivele medicale sterile si verifica eficacitatea actiunilor corective si preventive.

Softcup este fabricat dintr-un material inert, hipoalergenic, ne-absorbant, care nu irita, polimeric ce a fost utilizat mai bine de doua decenii pentru fabricarea produselor medicale precum cateterele si biberoanele pentru copii.

Sportivele de performata vorbesc cu entuziam despre ajutorul oferit de Softcup în timpul activitatilor sportive. Femeile ce calatoresc nu pleaca niciodata de acasa fara cupa menstruala reutilizabila Softcup.

Comparativ cu celelalte produse existente pana la acest moment pe piata din Romania, cupele menstruale Softcup se bucura de o lista mai mare de avantaje si aduce plusuri noi care fac clar diferenta intre calitatea produselor.

In primul rand poti purta Softcup pâna la 12 ore, Softcup este confortabil în timpul înnotului sau în timpul altor activitati, elimina mirosurile menstruale, întrucât lichidul menstrual nu este expus aerului si Softcup sprijina actul sexual în timpul menstruatiei.

Poti purta cu încredere Softcup în timpul actului sexual si vei beneficia de protectie maxima. Softcup este confortabil, odata introdus nici nu îl vei simti. Folosind Softcup, tu si partenerul de viata nu va trebui sa va mai faceti probleme privind petele ramase în urma unui act sexual desfasurat în timpul menstruatiei, cu atât mai mult cu cât nici nu veti simti prezenta cupei în interiorul corpului tau.

Siguranta este foarte importanta când vine vorba despre sanatatea aparatului reproducator.Softcup este un produs testat si autorizat FDA (Food and Drug Administration) aflându-se pe piata de mai bine de 10 ani. Majoritatea femeilor folosesc mai putine cupe menstruale decât tampoane sau absorbante, datorita perioadei mai lungi de utilizare a acestora.

De-a lungul vietii, o femeie foloseste aproximativ 10.000 de tampoane si absorbante. Nu e de mirare ca ne-am saturat de ele! Daca am descrie cupa Softcup in trei cuvinte ar fi de ajuns sa spunem: sanatoasa,
ecologica si economica! Totodata, Softcup lasa organismul exact asa cum este, fara picaturi, fara reziduuri, fara schimbari ale nivelului pH-ului sau bacteriilor.

Timp de 10 ani si înregistrând un numar de aproximativ 120 milioane de produse vândute, Softcup nu a primit nici o reclamatie privind incidente ce implica Sindromul de Soc Toxic (SST).
Softcup este solutia perfecta pentru femeile care doresc sa îsi mentina nivelul natural al pH-ului.

Mentinând nivelul natural al bacteriilor din organism puteti preveni infectiile precum candidoza. Cupele menstruale Softcup sunt foarte confortabile si nu cauzeaza uscarea sau iritarea zonei intime,
precum tampoanele sau absorbantele. Softcup este alternativa perfecta pentru femeile ocupate sau pentru femeile care nu vor sa aiba grija schimbarii tamponului sau absorbantului la fiecare câteva ore.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate