Astăzi se sfinţesc crinii. Este o mare sărbătoare pentru creștini! Îl prăznuim pe Sfântul Anton de Padova

Astăzi se sfinţesc crinii. Este o mare sărbătoare pentru creștini! Îl prăznuim pe Sfântul Anton de Padova

Astăzi este o sărbătoare foarte importantă pentru creștini. Puțini știu că se prăznuiește Sfântul Anton De Padova, la biserica din Constanța, care poartă același nume. În această zi sfântă va fi oficiată sfânta liturghie a hramului, cu binecuvântarea copiilor și sfințirea crinilor.

Sărbătoarea Crinilor este celebrată de credincioşii catolici pe data 13 iunie, când Biserica Catolică îl cinsteşte pe Sfântul Anton de Padova, potrivit ziuaconstanta.ro. Acesta este unul dintre cei mai populari sfinţi ai Bisericii şi este sărbătorit creştinii catolici, ortodocşi, dar și de musulmani şi hindusi.

Cine a fost Sfântul Anton de Padova

Sfântul Anton de Padova nu aparţine numai Bisericii Romano – Catolice, la fel cum în timpul vieții sale, acesta nu a aparținut numai unei singure națiuni, spun preoții.
Mormântul Sfântului Anton se află în Italia, la Padova, unde se spune că acesta şi-a petrecut o bună parte din viaţă. Anton este, însă, la origine, portughez și s-a născut la Lisabona în anul 1195.

După moarte, trupul Sfântului Anton de Padova aparțin unei lumi întregi. La Padova sunt doar câteva dintre osemintele sale, iar alte fragmente din trupul său se află pe toate continentele lumii.

Sfântul Anton a aparținut Ordinului Franciscan, întemeiat de Sf. Francisc de Assisi și a avut misiunea de a predica împotriva ereziilor din acel timp. Pentru acest fapt, Dumnezeu l-a răsplătit și i-a păstrat limba intactă, până în zilele noastre.

În ziua în care se sărbătorește Sfântul Anton de Padova, Biserica sfințește crinii, care reprezintă simbolul curățeniei.

Foto: sfinticatolici.ro, adevarul.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Zi importantă pentru creștini. Astăzi începe Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Semn divin lângă Icoana Maicii Domnului. Este incredibil ce au putut observa credincioșii în ziua de Rusalii

Puterea semnului crucii. Știința din spatele credinței

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate