Astăzi Biserica Ortodoxă prăznuiește un mare sfânt! Ce nu au voie să facă femeile

Astăzi Biserica Ortodoxă prăznuiește un mare sfânt! Ce nu au voie să facă femeile

Pe 26 septembrie este cruce neagră în Calendarul Creștin Ortodox. Biserica prăznuiește un mare sfânt, care a fost unul dintre apostolii lui Iisus. Tradiția creștină spune că în această zi, femeile nu au voie să facă anumite lucruri, pentru că altfel vor avea necazuri.

Cine a fost Sfântul Ioan Evanghelistul?

Biserica Ortodoxă îl pomenește astăzi pe Sfântul Ioan Evanghelistul. Numele său provine din limba ebraică, și este de fapt Yohanan, fiind un nume convențional ales pentru autorul Evangheliei după Ioan, de fapt, una și aceeași persoană cu apostolul Ioan.

Evanghelia lui Ioan a fost dezvoltată de o școală întemeiată de însuși apostolul Ioan spre sfârșitul secolului întâi, cel mai probabil în Efes, potrivit teotrandafir.ro. În ziua de 26 septembrie nu se ține post și tradiția spune că este bine să ne amintim de faptele de vitejie și smerenie ale apostolilor. Din acest motiv este bine ca astăzi să spunem rugăciuni către apostoli, pentru că acestea prind putere și pot face minuni, conform cărturarilor.

Pomenirea lui Ioan Evanghelistul ne aduce aminte faptul că nimic nu se poate realiza fără Bunul Dumnezeu. Este bine ca astăzi să evităm certurile. De asemenea, femeile care au copii nu au voie să îi supere pentru că aceștia o pot lua la drum la fel ca în pilda fiului risipitor.

Ce nu au voie să facă femeile de ziua Sfântului Ioan Evanghelistul:

Tradiția spune că blestemele pe care bătrânele de la țară le fac astăzi, sudalmele și înjurăturile se întorc împotriva copiilor și nepoților lor. În plus, femeile nu au voie să își supere copiii sau bărbații, pentru că riscă să fie părăsite.

Tot în această zi femeile trebuie să fie înțelegătoare față de copiii răzvrătiți, să se roage pentru ei deoarece rugăciunile pentru familie capătă puteri miraculoase pe 26 septembrie. Mai mult decât atât, se spune că femeile care nasc azi vor aduce pe lume adevărate genii, copii extrem de talentați și de cuviincioși.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

E sărbătoare mare pe 26 septembrie! Îl pomenim pe Sfântul Domnitor Neagoe Basarab

A avut Iisus Hristos frați și surori? Subiectul care a creat o serie de controverse

Pe 22 septembrie rostește Acastistul Sfântului Teodosie de la Brazi dacă vrei să ai noroc în toate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate