Aspectul picioarelor poate ascunde multiple probleme de sănătate. Acestea sunt semnele pe care nu ar trebui să le ignori

aspectul picioarelor poate ascunde multiple probleme de sănătate

Aspectul picioarelor poate ascunde multiple probleme de sănătate, iar statisticile arată că aproximativ 90% dintre femei se confruntă cu o problemă legată de această zonă a corpului în timpul vieții. Există câteva semne care nu ar trebui ignorate, acestea fiind de mare ajutor în stabilirea unui diagnostic exact.

Unghii îngălbenite, picioare tot timpul reci, dureri puternice sau călcâie crăpate. Toate aceste manifestări neplăcute ascund o mulțime de afecțiuni care dacă nu sunt tratate la timp pot duce la apariția complicațiilor.

Aspectul picioarelor poate ascunde multiple probleme de sănătate

1. Unghiile îngălbenite

Unghiile îngălbenite pot fi semnul folosirii excesive a unui lac de unghii într-o nuanță foarte închisă. În cazul în care nu doar culoarea unghiei se schimbă, ci și textura acesteia, devenind mult mai groasă, atunci poate fi vorba despre o infecție fungică. În plus, dacă apar vânătăi sub unghie, fără să fie vorba despre o rană, acest lucru trebuie investigat cu mare atenție, existând riscul de a dezvolta un cancer de piele.

2. Picioarele tot timpul reci

Dacă în timpul iernii este nevoie de șosete mult mai groase pentru protejarea picioarelor de frig, în momentul în care acestea sunt reci pe tot parcursul anului este clar că există o problemă, de cele mai multe ori la nivelul sistemului circulator.

“În cazuri extreme, circulația necorespunzătoare poate duce la cangrenă, deci este un simptom care nu trebuie ignorat. De asemenea, ar putea însemna o problemă a circulației în altă zonă a corpului, astfel încât medicul va dori să știe și să verifice tensiunea arterială, nivelul de colesterol sau glucoză.”, a spus medicul Dawn Harper, potrivit thesun.co.uk.

3.  Călcâie crăpate

Călcâiele crăpate ar putea fi semnul hiperkeratozei, o afecțiune care presupune îngroșarea stratului cornos, ceea ce poate cauza inclusiv apariția negilor. Pielea devine mult mai groasă și capătă un aspect neplăcut

4. Mirosul neplăcut

Mirosul neplăcut poate fi semnul unei infecții, cauzate de cele mai multe ori de o ciupercă. Pe lângă mirosul deranjant pot să apară și manifestări ca mâncărimea sau uscăciunea pielii.

5. Forma piciorului

Forma piciorului se poate schimba de-a lungul timpului, în special în cazul femeilor care poartă în mod constant pantofi cu toc.

“Degetul mare trebuie să fie drept și aliniat cu restul piciorului. Dacă este îndoit spre celelalte degete, atunci există o inflamație la nivelul piciorului. Pantofii foarte strâmți și care nu se potrivesc vor face ca problema să se agraveze.”, a explicat medicul Dawn Harper.

6. Durerile puternice

Durerile puternice apărute în zona picioarelor pot indica un flux sanguin scăzut. Mușchii devin vulnerabili atunci când în corp există un nivel redus de fluide sau minerale cum ar fi potasiul, calciul sau magneziul.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Îți este aproape imposibil să te trezești dimineața? Uite de ce se întâmplă acest lucru

Ce afecțiuni se pot ascunde în spatele poftei de dulce?

Remediul miraculos care vă scapă familia de răceală

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate