Așa cum va fi ziua ta din martie, așa va fi tot anul! Cum îți alegi baba de primăvară

A venit deja primăvara, iar pe 1 martie va fi și prima zi calendaristică din acest frumos anotimp. În popor există o mulțime de tradiții și supersitiții despre această a lună a mărțișorului, care mai de care mai interesante.

Una dintre tradițiile care s-a păstrat încă din cele mai vechi timpuri, este legată de alegerea babelor. Din acest motiv, perioada dintre 1 și 9 martie se numește „Zilele Babelor'. Există mai mai multe obiceiuri legate de aceste zile. Se spune că în funcție de cum va fi vremea în ziua „babei tale', așa îți va merge.

Cum vei știi care este baba ta în luna martie

Unii spun că una din „Zilele Babelor' se alege de fiecare în parte înainte de ziua de 1 martie, una dintre primele 9 zile din luna martie. Dacă ziua aleasă de tine va fi una însorită, atunci înseamnă că vei avea parte de un an bogat și plin de împliniri. În schimb, dacă ziua ta este înnorată și plouă, atunci se spune că vei avea parte de un an greu, cu supărări și boli. Dacă bate vântul în ziua ta, tradiția spune că vei avea parte de multe certuri, fără șanse de împăcare.

O altă vorbă din bătrâni spune că ziua babei este după firea omului, dacă acesta este supărăcios sau voios și fericit.

Alții spun că „Ziua Babei' nu se alege pur și simplu, ci ea se calculează în funcție de data nașterii fiecăruia dintre noi. De exemplu, dacă o persoană este născută pe 3 septembrie, atunci baba sa va fi pe data de 3 martie.

Dacă dată naşterii este formată din două cifre atunci se adună cele două cifre astfel: spre exemplu, dacă o persoană este născută pe data de 31 august, atunci se va calcula 3+1=4, așadar baba va fi pe data de 4 martie.

Superstițiile spun că primele 9 zile din luna martie sunt mereu schimbătoare din punct de vedere meteorologic, exact ca și caracterul babelor.

Foto: ziarulunirea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Tradiţii și superstiţii neștiute de 1 MARTIE. Ce trebuie să faci cu Martișorul ca să ai noroc tot anul

Idei de cadouri pentru 1 Martie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate