Idei de cadouri pentru 1 Martie

martisoare

Ziua de 1 martie este specială. Natura ne anunță că se pregătește de un nou început, iar noi, din vremuri străvechi, purtăm pe haină sau la încheietura mâinii simbolul magic al mărțișorului. Și cu bucurie dăruim și primim, an de an, aceste frumoase mărturii ale recunoștinței, renașterii și speranței.

Un mic gest de mulțumire

Se spune că la începutul veacurilor anul începea pe data de 1 martie. Iar un obiect mic din metal se dăruia celor dragi și se înnoda la încheietura mâinii pentru a-i apăra de toate cele rele și afurisite. Poetul George Coșbuc spunea că prin purtarea lui ne apropiem soarele de suflet pentru a ne aduce veselie, sănătate și curățenie sufletească.

Este perioada din an în care putem spune Mulțumesc! cu ajutorul unor mici cadouri, fie sub formă de simboluri ancestrale, fie transpuse în obiecte moderne după gustul și personalitatea celor pe care-i prețuim.

Mama, prietena cea mai bună, sora sau învățătoarea copilului vor fi primele trecute pe lista magică a Mărțișorului. E frumos să dăruiești! Și atunci când o faci, fă-o din suflet, cu bucurie și învață-i și pe cei mici să facă la fel.

Idei de martisoare

Simbolul recunoștinței

Venirea primăverii nu înseamnă un stres în plus și în niciun caz nu trebuie să ne arunce în goana nebună după cadouri scumpe oferite de un Moș Crăciun-Mărțișor buimac, care nu înțelege cum de un simplu șnuruleț poate fi asociat cu lucruri costisitoare și extravagante.

Nu uita că obiectele tradiționale, făcute cu migală, pasiune și răbdare poartă în ele energii neștiute, gânduri tainice, vise ascunse, iar dăruirea lor este o promisiune pentru eternitate.

Mărțișorul nu este mijloc modern de troc școlar între notele mari și punguța cu atenții. Dar, profesoara care știe să clădească un pod între logica predării materiei și mintea copiilor noștri merită toți trifoii din lume, norocul tuturor coșarilor și toți ghioceii planetei.

Și dacă încă nu ai găsit mărțișorul potrivit pentru mama ta, gândește-te ce anume o face să se lumineze și să zâmbească fericită cu boaba de lacrimă ascunsă în colțul ochilor: TU! Tu în primii ani de viață când gângureai la ea în brațe, tu când ai învățat să mergi pe bicicletă, tu când ai plecat în prima tabără, când ai absolvit facultatea sau când ți-ai ținut în brațe copilul, nepotul drag fără de care viața ei ar fi mai goală și mai pustie. Înrămează o fotografie cu o clipă furată din trecutul tău și dăruiește-i-o.

Și nu uita, 1 martie este ziua în care primăvara a învins. De acum înainte soarele va fi mai prezent în toate. Cu gândul acesta, dăruiește celor dragi tot ce știi că-i bucură și-i încântă.

Florentina Mușat

foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse