Tradiţii și superstiţii neștiute de 1 MARTIE. Ce trebuie să faci cu Martișorul ca să ai noroc tot anul

Luna martie este una dintre cele mai frumoase din an, pentru că natura revine la viață. După o iarnă grea, în sfârșit a ieșit soarele și au apărut primii ghiocei. Bineînțeles, ziua de 1 Martie este una foarte specială pentru toate fetele și femeile. Fiecare trebuie să primească mărțișoare de la persoanele dragi, mai ales de la tați, iubiți sau soți.

Tradiții, superstiții și obiceiuri de 1 Martie

Tradiția spune că toate fetele trebuie să poarte la mână un șnur de mărțișor legat de către persoana iubită. Acesta trebuie să fie ținut la mână până pe data de 9 martie. După această dată, mărțișorul nu trebuie să fie aruncat la gunoi, pentru că acest gest va aduce ghinion. Acest șnur trebuie să fie legat de un pom fructifer sau de un trandafir. Dacă acesta va înflori frumos, se spune că persoana care l-a purtat la mână va avea parte de un an bun, frumos și norocos.

Cum se leagă mărțișorul la mână

Mărţişorul se leagă într-un singur nod și se spune despre el că te apără de ghinioane, în perioada în care îl porţi. Mamele care pun Mărţişor în piept sau la mâna copilului lor trebuie să aibă grijă să nu fie văzute de o femeie însărcinată. Se spune că dacă această superstiţie nu este respectată, bebeluşul se va naşte cu un semn.

În Transilvania, sătenii au și ei diferite obiceiuri legate de 1 Martie. Aceştia atârnă mărţişoarele de uşi, ferestre sau de coarnele animalelor domestice, conform rtv.net. În această zonă se crede că acest gest îi protejează pe oameni de spiritele rele.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Tradiții de 1 Martie. Ce semnifică Mărțișorul

De Mărţişor ne îmbrăcăm în haine tradiţionale

Vezi si: Superstitii de 1 martie – Martisor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate