Apa de cocos, secretul organismului sănătos? Uite care sunt principalele proprietăți ale acestui lichid

Apa de cocos, secretul organismului sănătos

Apa de cocos a devenit lichidul miraculos despre care se vorbește tot mai mult, fiind subliniate proprietățile pe care aceasta le are. Astfel, mulți s-au întrebat dacă apa de cocos chiar este secretul organismului sănătos.

Apa de cocos se numără printre băuturile preferate de o mulțime de persoane, iar acest lucru se datorează în special gustului plăcut. Specialiștii spun că pe lângă aroma intensă, apa de cocos are câteva proprietăți care o transformă într-un aliat în lupta împotriva bolilor.

Apa de cocos, secretul organismului sănătos?

În timp ce unii cercetători consideră că apa de cocos este doar un lichid care ajută la hidratarea organismului, fără să aducă alte beneficii, există și oameni de știință care sunt de altă părere și care vorbesc despre proprietățile acestui lichid.

Specialiștii spun că apa de cocos conține potasiu, magneziu, sodiu, calciu, vitamina C, substanțe care pot contribui la păstrarea echilibrului la nivelul corpului. În plus, numărul mic de calorii, aproximativ 46 la o ceașcă de 240 ml, fac ca apa de cocos să fie inclusă și în dietele de slăbire. Cercetările sugerează că apa de cocos poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge, prevenind apariția diabetului zaharat. Consumul de apă de cocos a fost asociat și cu îmbunătățirea funcționării rinichilor, împiedicând formarea calculilor renali, potrivit healthline.com

Alte studii vorbesc despre modul în care apa de cocos poate preveni bolile de inimă, poate controla tensiunea arterială și le poate veni în ajutor persoanelor care au o activitate fizică intensă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ceaiul pe care fiecare femeie ar trebui să îl consume zilnic! Această combinație de plante tratează o mulțime de afecțiuni

Care sunt efectele adverse ale imunoterapiei?

Care este legătura dintre sport și problemele dentare? Uite ce trebuie să faci pentru a-ți proteja dantura

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate