EXCLUSIV AVANTAJE Amalia Anghel, doctorița cu chip de copil și vorbe înțelepte, ne dezvăluie secretul pielii frumoase la orice vârstă

Amalia Anghel secretul pielii frumoase

Doctorița Amalia Anghel a studiat Drept și Medicină. La final, a ales să salveze vieți și sa înfrumusețeze chipuri. Zâmbește din tot sufletul și își deschide inima ușor, ca o părere… Are chip de copil și vorbe înțelepte, așezate în sertarele propriei vieți de mâna destinului, care nu i-a fost mereu zână bună…

Amalia, care a fost cea mai mare provocare a vieții tale?

Tot ceea ce am realizat eu au fost provocări pentru mine în viață, sunt extrem de dinamică, iar monotonia și traiectoria liniară nu m-au caracterizat. Mi-am lansat extrem de multe provocări educaționale, spre exemplu, în timpul Facultății de Medicină, am decis să încep și Facultatea de Drept, ambele terminate în același an, tocmai pentru a putea alege obiectiv meseria pe care aveam să o profesez toată viața, luând în considerare cele două opțiuni personale.

Anual îmi lansez provocări pentru a ridica standardul personal, iar anul acesta provocările au fost în a începe activitatea de educație medicală, pentru colegii mei doctori, în zonele mele de expertiză dermatologică.

Răspunzând direct întrebării, cea mai mare provocare a fost clinica, al doilea copil, așa cum o numesc eu, drum presărat cu extrem de multe greutăți. Scopul final este să îmi fac meseria, salvând vieți, tratând sau uneori înfrumusețând, fără să mă gândesc la cât este de greu, cât îmi este de foame sau cam ce viteză are inima mea în anumite situații.

Medicina impune pasiune, pentru că doctorul este cel care profesează, iar propria persoana este subsidiară și de susținere în această activitate.

Destinul ni-l facem noi sau e scris undeva în stele și-n planete?

Destinul ne este desfășurat conform acțiunilor noastre supuse unor reguli necunoscute nouă. Suntem rezultatul acțiunilor și dorințelor noastre, iar lucrurile care se petrec necontrolat sunt menite a ne dezvolta forța interioară. Întâlnim o serie de provocări în viața noastră, uneori greu de gestionat, imprevizibile, alteori cu o finalitate care
nu ne este întotdeauna pe plac.

Citeste si De ce trebuie să folosim protecția solară în timpul iernii? Medicul Amalia Anghel ne explică la ce riscuri ne expunem atunci când încălcăm această regulă 

Timpul va face, în aceste situații, o demonstrație asupra efectelor benefice în construcția caracterului, a personalității și a emoțiilor noastre. Toate acestea sunt lecții de viață. Cred în destin, în condițiile în care îmi desfășor acțiunile conform principiilor și dorințelor mele, iar de cele mai multe ori conlucrăm la înfăptuirea acestora.

La ce visezi în taină?

Toți visăm, dar mie îmi place să visez în culori, cel mai adesea cu privire la aspectele vieții mele, cu locuri frumoase,
oameni minunați alături, și în vise îmi continui lupta pentru sănătatea pielii, așa cum îmi place mie să spun. Fie că
vorbim despre patologii sau înfrumusețare, urmăresc ceea ce înseamnă o piele sănătoasă și frumoasă.

Un aspect important al vieții mele profesionale îl reprezintă lupta mpotriva cancerului de piele, a melanomului, patologie cu care am dezvoltat o relație durabilă încă de la începuturile mele în această specialitate. Este visul meu să reușesc, prin toate proiectele pe care le dezvolt, să responsabilizez, să diagnostichez, să transmit informația științifică astfel încât să putem diagnostica precoce acest tip de cancer, din păcate în continuare creștere.

Citeste Tipul de cancer care poate fi prevenit 100%. Uite ce trebuie să faci pentru a-l descoperi la timp

Care sunt principiile tale de viață, Amalia? După ce te-ai ghidat și ți-ai condus viața?

Viața mea personală este condusă după niște principii pe care le-am dobândit ca urmare a experienței. Este o colecție de momente frumoase, fără să o împovărez cu greutăți sau prejudecăți. Nu am o viață ușoară, muncesc mult, călătoresc mult ca să mă perfecționez profesional, dar reușesc să mă bucur de oamenii de lângă mine, de prietenii mei, de locurile pe care le vizitez.

Cea mai mare realizare a vieții mele este copilul, un mini-om pe cinste, despre care sunt convinsă că va ajunge un
adult frumos, poate chiar medic, așa cum își propune la această vârstă. Meseria o va alege singur, ăsta este un lucru cert. Dacă vrei să faci performanță, trebuie să îți facă o deosebită plăcere meseria pe care o practici.

Cred că fiecare dintre noi are datoria să ne trăim detașat și relaxat viața, fără încrâncenări, fără restricții, dar să ne putem proiecta planuri pe termen mediu-lung. Fiecare dintre noi are obiective, însă atenția noastră trebuie axată asupra prezentului, pentru că la sfârșitul zilei trebuie să fim mulțumiți și fericiți.

Împlinirea noastră ne aduce fericirea de care avem nevoie pentru a munci și a trăi frumos!

Amalia Anghel secretul pielii frumoase

Un medic estetician dermatolog mai folosește creme de față sau apelează direct la fillere cu acid hialuronic?

Sigur că da, rutina zilnică, cremele de îngrijire le folosesc în fiecare zi, dimineața și seara, cu rigurozitate. Demachierea, soluția de spălare și eventual antiseboreică, urmate de aplicarea unei creme antiaging (un derivat de vitamina A, factori de creștere etc.) sunt obligatorii seara, iar dimineața după procesul de curățare, aplic o cremă cu vitamina C și obligatoriu crema cu factor de protecție 50.

Desigur, pentru a reface structura pielii noastre avem nevoie de proceduri injectabile, antirid (precum injectarea cu
toxină botulinică sau acid hialuronic) sau de regenerare celulară (mezoterapie cu acid hialuronic dedicat, cocktailuri de substanțe active sau plasmă proprie îmbogățită în plachete). Aceste terapii completează rutina zilnică corectă și
adaptată necesităților pielii noastre, nicidecum nu se exclud.

Ești medic dermatolog cu multiple competențe în domeniul esteticii. Ce greșeală majoră fac femeile din România?

În România încă nu există o cultură a menținerii sănătății și tinereții pielii noastre, unanim acceptată. O piele frumoasă este o piele sănătoasă. Trebuie să ne preocupăm mai mult de îngrijirea ei și de protecția împotriva radiațiilor ultraviolete. O piele bronzată este deshidratată, ridată, cu leziuni pigmentare, în marea majoritate benigne, dar pot apărea lesne și leziuni maligne.

Există și în țara noastră o solicitare din ce în ce mai mare pentru procedurile estetice injectabile, însă nu există o abordare globală, cu refacerea structurilor și volumetriilor la nivelul întregii fețe, pentru a reda aspectul tânăr, cu ovalul feței conturat. Procedurile estetice se fac la solicitare, pacienta vine și cere o anumită zonă de injectat (buze și șanțuri nasogeniene cel mai frecvent) fără a privi aceste tratamente antirid în fizionomia globală a feței.

Desigur, și medicii esteticieni au obligația să explice și să urmărească integrarea acestor tratamente într-un context facial personalizat, cu scopul de a reface structurile.

Citeste si Știai că mâncarea poate afecta aspectul pielii tale? Iată 4 alimente pentru o piele frumoasă și sănătoasă

Ți s-a întâmplat să vezi o aluniță suspectă la cineva pe stradă? Ai intervenit într-un fel?

Îmi aduc aminte, în urmă cu mulți ani, înainte să nasc, mă obseda ideea nevilor congenitali giganți. Această obsesie mi-a declanșat-o o fetiță care avea un mare nev facial, iar când am născut, am făcut o fixație de teama acestui nev congenital, purtător de risc oncologic.

Da, atunci când observ o leziune suspectă sau malignă, în măsura în care îmi permit contextul și persoana, pornesc discuția cu o invitație către medicul specialist pentru a decide atitudinea corectă cu leziunea. 

Amalia, care este cea mai cerută intervenție estetică în Romania?

Dacă vorbim despre proceduri estetice în general, aceasta este epilarea definitivă laser, cea mai solicitată procedură estetică în toată lumea. Este cea mai cercetată și studiată procedură, cu stabilirea profilului de siguranță. Dacă vorbim despre procedurile estetice injectabile, aceasta este injectarea buzelor.

Autor: Florentina Mușat

Foto: arhiva personală, Zia Vey

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Interviurile Avantaje