Tipul de cancer care poate fi prevenit 100%. Uite ce trebuie să faci pentru a-l descoperi la timp

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

De-a lungul anilor, cazurile de cancer s-au înmulțit și au început să facă tot mai multe victime. Cu toate că tehnologia medicală a evoluat și că există nenumărate metode de tratament, atunci când cancerul este descoperit într-un stadiu avansat, medicii nu mai pot trata această afecțiune, iar rata de mortalitate este foarte ridicată.

Medicii atrag atenția că în cazul tuturor tipurilor de cancer, cea mai importantă este prevenția. Controlul medical efectuat în mod constant și analizele medicale pot descoperi cancerul într-un stadiu incipient, atunci când există șanse mari de vindecare. Melanomul este unul dintre cel mai grave tipuri de cancer și pentru că este descoperit tardiv, un număr mare de pacienți care sunt diagnosticați cu această boală ajung să își piardă viața.

Tipul de cancer care poate fi prevenit 100%

În cadrul emisiunii “Lifestyle sănătos”, Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, a vorbit despre tipul de cancer care poate fi prevenit în proporție de 100%. Mai exact, este vorba despre melanom, cel mai grav cancer cutanat. Acest tip de cancer de piele este unul foarte agresiv, dar cu toate acestea, există modalități prin care această afecțiune poate fi prevenită și tratată în totalitate.

“Melanomul este cel mai grav tip de cancer în general și problema principală este că este diagnosticat tardiv, iar în România, cred că suntem una dintre primele țări din Europa unde avem cea mai tardivă detecție a melanomului, pacienții fiind diagnosticați în stadii avansate de boală, când mortalitatea este extrem de mare. Pentru melanom, prevenția funcționează 100% și reușim cu toate tehnicile pe care noi le avem la dispoziție să îl diagnosticăm în stadiu incipient, când este vindecabil”, a spus Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a asculta în întregime declarația Amaliei Anghel, medic primar dermatovenerologie.

Foto: captură video

Citește și:

De ce trebuie să folosim protecția solară în timpul iernii? Medicul Amalia Anghel ne explică la ce riscuri ne expunem atunci când încălcăm această regulă | Lifestyle sănătos

Motivul pentru care femeilor le este mult mai greu să crească masa musculară | Lifestyle sănătos

Chimioterapia este depășită! Imunoterapia, cel mai eficient tratament împotriva cancerului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos